Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Ciobanesc de Berna

Ciobanesc de Berna

Câinele Ciobănesc de Berna, cu nobilul său aspect, se numără printre cei mai atrăgători câini de munte elvețieni. Se remarcă prin statura sa puternică și robustă, personalitatea prietenoasă și blana sa moale și catifelată, acoperind un strat subțire, dar dens. Această rasă de câini este recunoscută pentru dimensiunea sa impresionantă și iubitoare.   

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care au mai avut animale până acum
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie foarte mare
 • Cantitate de salivă în exces
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Ciobănesc de Berna

Câinii Ciobănesc de Berna sunt prietenoși și blânzi, adorând să facă parte din viața de familie. Sunt animale de companie minunate, afectuoase și răbdătoare, în special în prezența copiilor, pe care îi protejează cu grijă. Socializează ușor și au nevoie de compania oamenilor, bucurându-se de afecțiunea acestora. De obicei, vor lătra pentru a anunța sosirea vizitatorilor, dar se calmează rapid. Dacă au fost familiarizați cu pisicile și alte animale de companie de la o vârstă fragedă, câinii vor putea conviețui în armonie cu acestea.

Câinele Ciobănesc Elvețian se potrivește cel mai bine unui stăpân care apreciază timpul petrecut acasă, are suficient spațiu pentru acest gigant blând, și dorește un companion afectuos, dar nu extrem de activ și nu e deranjat de bălțile de salivă canină.

Istoric și originile Ciobănescului de Berna

Rasa de câine Ciobănesc de Berna (sau "Elvețian") poate fi urmărită cu 2000 de ani în urmă, când romanii au invadat Elveția (cunoscută pe atunci sub numele de Helvetia) cu ciobani și câini de pază. Acești câini de tip mastiff romani, adaptați regiunii montane, au fost probabil încrucișați cu unii câini de pază locali, pentru a obține o rasă mai potrivită condițiilor aspre din Alpi și pentru a îmbunătăți temperamentul lor. Câinii Ciobăneștii de Berna erau adesea folosiți pentru a trage căruțe cu produse țesute sau lactate de la un sat la altul.  

Curiozități despre Ciobănescul de Berna

 • Acești câini puternici puteau fi văzuți trăgând căruțe cu produse de la un sat la altul, ajutând agricultorii locali care nu își puteau permite cai.
 • Numele lor provine de la "Cantonul Berna," o regiune din centrul Elveției unde au fost crescuți.
 • Câinii Ciobănești de Berna sunt extrem de puternici, capabili să tragă de zece ori greutatea lor.
 • Acești câini păstrează adesea atitudinea jucaușă de pui și la vârsta adultă, iar unii proprietari susțin că pot înțelege râsul uman și încearcă să facă lucruri amuzante pentru stăpânii lor. Atunci când fac ceva care îl face pe stăpânul lor să râdă, este probabil să repete acel comportament!

Descoperă fascinantul univers al câinilor Ciobănești de Berna și bucură-te de compania acestor nobili patrupezi! Dacă ești în căutarea unui câine, te invităm să explorezi mai departe librăria de rase de câini sau să consulți ghidul complet de la Purina despre câini ciobănești.   


Întrebări frecvente:

Sunt câinii de munte ciobănești de Berna animale de companie bune?

Cu spiritul lor afectuos și calm, rasa Ciobănesc de Berna este excelentă ca animal de companie și se înțelege foarte bine cu copiii.

Care sunt dezavantajele de a deține un Ciobănesc de Berna?

Cel mai mare dezavantaj este durata scurtă de viață, deoarece, în general, nu trăiesc mai mult de 10 ani. De asemenea, necesită mult spațiu datorită dimensiunii lor mari și Ciobăneștii de Berna pot fi predispuși la atacuri de anxietate.

Câinii de munte din rasa Bernese latră mult?

Da, deoarece au un instinct puternic de protecție și fiind câini de pază, Ciobăneștii de Berna pot fi destul de vocali și au tendința de a lătra puternic pentru a-și îndeplini rolul de a proteja casa și familia lor.

Este câinele Ciobănesc de Berna leneș?

Da, Ciobănescul de Berna poate fi destul de leneș și îi va plăcea să stea lângă stăpânul său atunci când este acasă, dar este important să îi oferi exerciții zilnice de câteva minute pentru a-i menține vitalitatea.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!