ISTORIA NOASTRĂ

Istoria noastră

Atunci când oamenii și animalele se reunesc, viața devine mai bogată. Este un sentiment care a fost mereu prezent în activitățile noastre și care a fost adus la viață prin intermediul brandului PURINA, creat de William H. Danforth în 1904. Această convingere stă la baza a tot ce facem și a produselor pe care le oferim la nivel mondial.

Compania PURINA® așa cum o știm azi este rezultatul reunirii a trei companii cunoscute pentru îngrijirea animalelor: PURINA® , SPILLERS® și FRISKIES® . Fiecare are propria moștenire și a jucat un rol vital în transformarea PURINA în liderul global în alimentația animalelor de companie. Vrei să ne cunoști mai bine? Folosește tab-urile de mai jos și descoperă istoria unică a fiecărei game.

1829

Joel Spiller înființează compania Corn Factor and Dealer, în Bridgewater, Somerset.

Anii 1840

Cu un pic de ajutor din partea partenerului său Samuel Browne, Joel Spiller deschide a doua moară cu aburi construită vreodată în Regatul Unit.

1856

Spiller and Co. deschide o a doua afacere – o brutărie în Cardiff. La puțin timp după deschidere, aici sunt produși primii biscuiți pentru câini din lume.

1887

Spiller and Co. este listată la bursă.

1890

Spiller and Co. fuzionează cu William Baker and Sons, cu sediul în Bristol, și devine Spillers and BAKERS® Limited.

1894

Alături de George Robinson și William Andrews, William H. Danforth înființează Robinson-Danforth Commission Company. Împreună, cei trei pun bazele unei activități de fabricare a hranei pentru animalele de fermă, schimbând în 1902 denumirea companiei în Ralston PURINA® .

1907

Spillers and BAKERS® Limited lansează SHAPES – un biscuit intens colorat pentru câini. 100 de ani mai târziu, SHAPES este încă disponibil în magazine!

1914

Până la declararea Primul Război Mondial, pe 28 iulie, Spillers produsese deja 18 varietăți de biscuiți pentru câini, în fabricile din Cardiff, Bristol, Londra, Newcastle și Birkenhead.

Anii '20

Primul centru de cercetare pentru alimentația canină din lume este deschis în Seattle, Statele Unite, de către Carnation Corporation – compania care stă în spatele brandului Friskies.

1923

La aproape o sută de ani de la înființare, Spillers continuă să se extindă dramatic, preluând nu mai puțin de șapte companii subsidiare până în anul 1923.

1926

PURINA® înființează primul centru de nutriție și îngrijire a animalelor la PURINA®Farms, lângă Gray Summit, Missouri. Aici, experții PURINA® creează și testează hrana pentru animale pentru a se asigura că produsele sunt atât apetisante ca gust, cât și extrem de nutritive. Astăzi, acest centru s-a transformat în Nestlé PURINA® Pet Care Centre, din Northwest Missouri. În același an, Spillers primește Mandatul Regal pentru hrana pentru câini.

1927

WINALOT® este lansat ca aliment specializat pentru ogari – combustibil pentru câștigarea „unei mulțimi” de curse! În același timp, compania decide să unifice și să consolideze sub-gamele sale, și să le relanseze sub denumirea: Spillers Limited.

1930s

Comerțul cu hrana pentru animalele de companie și animalele de fermă ia amploare, Spillers’ WINALOT®, SHAPES și SAVAL devenind game lider în UK.

1939-1945

Odată cu Războiul, a venit și raționalizarea – și o furnizare grav restricționată a făinei pentru biscuiții pentru câini. De asemenea, este interzisă folosirea tablei pentru conservele cu hrană pentru animalele de companie.

1948

Friskies aduce pe piață o nouă mâcare pentru animale… prima lor gamă de mâncare umedă la conservă, pentru câini.

1950s

Ca urmare a succesului hranei umede la conservă, pentru câini, Friskies își arată dragostea față de prietenele feline și lansează prima gamă de hrană la conservă pentru pisici.

1953

Restricțiile la făină și alte cereale au luat sfârșit, ducând la suprasolicitarea brutăriilor și a piețelor de produse pentru animale – precum și la o concurență acerbă.

1956

PURINA® celebrează încă o premieră mondială, deoarece Purina Dog Chow® devine prima hrană pentru animale produsă folosind tehnologia de extrudare. Aceeași tehnologie este folosită pentru a crea diferitele forme pe care noi le știm ca ‘boabe’ în prezent.

1958

Cozile încep să se miște cu BAKERS® în țară, deoarece Spillers a lansat prima conservă de hrană pe bază de carne, pentru câini – WAGALOT.

1960

Spillers achiziționează Spratts Patent Limited și, odată cu aceasta, gama lor de marcă, BONIO® – biscuitul original pentru câini, în formă de os. Noile game PRIME și PRIZE vor urma, curând, gama populară de hrană pentru pisici, TOP CAT, urmând să fie distribuită la nivel național.

1963

PURINA® răspunde cerințelor unei populații de pisici în creștere în America, lansând o nouă gamă – Purina Cat Chow®.

1964

După ce a preluat Scottish Animal Products Ltd., Spillers a crescut de trei ori producția de hrană la cutie pentru animale, datorită noilor fabrici de conserve din Barrhead, Scoția și Malone, Irlanda de nord. Preluarea are în vedere și două game de marcă, adăugate la portofoliu - ARTHURS (inițial KATTOMEAT) și KENNOMEAT.

1969

Este un an ușor pentru Spillers. Nu numai că au înființat Spillers Nutritional Centre and Pet Care Unit, dar au cumpărat și Wright & Company Ltd., achiziționând, în timpul acestui proces, gama de biscuiți Wright’s ALL-IN-ONE.

1972

Încă două game de marcă de hrană pentru animale sunt adăugate la portofoliu Spillers – de data asta, STAMINA, pentru câini și PAWS, pentru pisici. Ambele sunt achiziționate prin preluarea Stamina Foods, o sub-gamă a Rank Hovis McDougall Ltd.

1973

După ce au recunoscut că taliile mici de câini au nevoie de propria nutriție specială, Friskies a lansat gama Mighty Dog – o gamă special formulată pentru câini mai ‘compacți’.

1975

Mereu cu un pas înaintea concurenței, Friskies a lansat GO-CAT® – prima hrană uscată pentru pisici, din lume, 100% completă și echilibrată.

1979

Spillers s-a îndreptat spre locuri noi și și-a mutat sediul social în New Malden, Surrey.

1980

Grupul Spillers Group este cumpărat de Grupul Dalgety Group cu 72.5 milioane Ł.

1985

Nestlé S.A. cumpără Carnation Corporation, inclusiv Friskies Pet Food. Împreună, decid să păstreze denumirea Friskies, devenind Friskies Europe.

1986

Ralston vinde afacerea cu mâncare pentru animale PURINA® Mills pentru ca societatea să se poată concentra pe hrana pentru câini și pisici.

1987

PURINA® lansează studiul să inovator de 14 ani, care dovedește științific că alimentarea câinilor conform stării corporale ideale îi poate ajuta să se mențină sănătoși mai mult timp.

În același an, PURINA® înființează Pets for People – o resursă dedicată pentru a ajuta la relocarea animalelor de la adăposturi. Astăzi, Pets for People este implicată în aproape 6,000 de organizații de binefacere numai în SUA. Programul Pets for Seniors a fost înființat la scurt timp după aceea, ajutând la reducerea costurilor pentru adoptarea animalelor pentru cetățenii în vârstă din America, de la 150+ adăposturi.

1990

Un nou an, o nouă achiziție incitantă pentru Friskies Europe. De această dată, este vorba despre ALPO Pet Foods (USA), gama al cărei purtător de cuvânt, Lorne Greene, are atâta încredere în produsul său, încât a și testat mâncarea personal!

1993

Paragon Petcare, cu fabrici de producție în Franța, Germania și Olanda, este cumpărată de BP Nutrition Ltd, adăugând gama BETA® la portofoliul companiei din UK, și gamele DOKO și DOKAT în Europa.

1995

Grupul Dalgety cumpără afacerea cu hrană pentru animale Quakers' European, inclusiv gama lider de hrană pentru pisici FELIX®.

1998

La aproape 170 de ani de la înființare, Spillers Pet Foods își reunește forțele cu Nestlé S.A. pentru a deveni una dintre cele mai mari companii de îngrijire a animalelor de companie, la nivel mondial.

1999

Nestlé înființează primul și singurul Canine Reference Family DNA Distribution Center pentru a ajuta cercetătorii de top să progreseze în studiile lor în genetică referitoare la câini.

2001

La 12 decembrie, Nestlé preia Ralston Purina și devine Nestlé PURINA Pet Care, o mișcare care ajută la creșterea disponibilității produselor PURINA® la nivel global – spre deliciul animalelor de companie și al stăpânilor acestora!

2010

După ani de planificare, este inaugurat PURINA® Event Center. Proiectat pentru a găzdui chiar și cele mai mari expoziții pentru câini și pisici, spațiul interior al expoziției deține o podea căptușită pentru activități sportive, 150+ de centre de îngrijire și un program dedicat pentru spălarea câinilor.