Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Logo Friskies
Cachorro a comer na tigela

Hrănirea câinelui adult

12 minute de citit
Logo Friskies
Sponsorizat de Friskies Dog

Dacă puiul de câine a crescut, este momentul să renunți la hrana specială pentru pui și să începi hrănirea cu o hrană potrivită pentru câinele adult. De obicei, această schimbare a hranei are loc după aproximativ 12 luni pentru rasele mici și după aproximativ 24 de luni pentru rasele gigant.

Cunoașterea tipurilor de hrană

Cel mai bun prieten al omului are nevoie de îngrijire constantă, iar hrănirea câinilor reprezintă un element esențial în menținerea stării bune de sănătate și evitarea unor probleme care pot să apară de-a lungul timpului și să afecteze patrupedele noastre preferate.
Alimentația câinilor trebuie realizată în funcție de vârsta acestora, de talie, rasă și nu în ultimul rând trebuie să fie adaptată la problemele de sănătate pe care le are fiecare câine în parte.
Încearcă să introduci în alimentația câinelui atât hrană umedă, cât și hrană uscată, pentru că astfel își va dezvolta o dentiție puternică și în același timp se va obișnui cu diverse texturi și gusturi, așa că va reacționa pozitiv atunci când va trebui să faci modificări în dieta lui obișnuită.
Consultă medicul veterinar pentru că îți va da sfaturi și recomandări și puteți stabili împreună cu ce se hrănește câinele tău, astfel încât vizitele la cabinet să fie doar pentru controale de rutină, nu pentru urgențe.

De exemplu, Malamutul de Alaska este predispus la balonare și probleme cu stomacul, de aceea mesele mai mici și frecvente îl pot ajuta cu acest aspect. Pe de altă parte, un Beagle poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). Observă în timp ce alimente îi plac câinelui tău și oferă-i opțiuni diverse, care să-i stimuleze gustul și să-i regleze digestia.

Indiferent de meniul pe care-l alegi pentru patrupedul tău, asigură-te că hrana este de bună calitate, ca să ofere echilibrul nutrițional de bază și să susțină sănătatea sistemului imunitar cu ajutorul conținutului bogat de proteine, vitamine și minerale. 

Pe termen lung, în funcție de nevoile și preferințele câinelui, vei decide ce tip de hrană i se potrivește, deoarece nu există un răspuns unic la întrebarea cu ce se hrănesc câinii. Fiecare patruped are personalitatea sa unică, iar schimbările de meniu trebuie abordate cu atenție și introduse treptat, cu urmărirea atentă a reacțiilor fizice și emoționale ale câinelui.

Monitorizează constant starea de sănătate a animalului de companie și nu neglija semne precum pierderea în greutate sau îngrășarea, căci sunt semne ale unor probleme metabolice sau ale unor afecțiuni serioase și reprezintă motive pentru modificarea dietei zilnice a câinelui.

Articole asemănătoare

Friskies Dog
11 minute de citit

Indicele corporal ideal al câinelui tău