Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Border Collie

Border Collie

Border Collie este unul dintre cei mai renumiți câini ciobănești, cu un aspect inconfundabil, întâlnit atât în competițiile canine, cât și muncind cot la cot cu animalele. Este un câine de talie medie, bine proporționat, cunoscut pentru energia, rezistența sa și dorința de a munci. Este una dintre cele mai active rase de câini, întotdeauna dornice să le facă pe plac stăpânilor săi.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o plimbare de mai mult de două ore pe zi
 • Câine de talie medie
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Border Collie

Border Collie sunt întotdeauna gata de muncă, vigilenți și energici. Vor forma o legătură foarte strânsă cu stăpânul lor și cu familia, însă, dacă nu li se acordă suficient timp și mișcare, nu vor fi potriviți într-o familie cu copii foarte mici. Stă în natura lor să supravegheze tot ce mișcă - inclusiv copiii dumneavoastră! Dacă nu sunt stimulați fizic și mental, se vor plictisi, vor dezvolta probleme de comportament sau vor face prostii, deoarece mintea lor pune mereu ceva la cale.

Border Collie se va potrivi unui proprietar pasionat de mișcare și dresaj, în căutarea unui câine extrem de implicat în diferite activități.

Istoric și origini câine Border Collie

Rasa Border Collie datează din anii 1700, deși nu a primit numele actual până în 1915. Border Collie a fost folosit de păstori timp de sute de ani în zona de graniță dintre Scoția și Anglia, fiind crescut exclusiv pentru aptitudinile sale de muncă. Unii crescători de câini Border Collie se tem că accentul pus pe aspect și frumusețe ar putea duce la dispariția rasei, prin urmare, se concentrează în primul rând pe capacitățile de muncă ale acestora. De multe ori, există diferențe între rasele pentru expoziții și cele pentru păstorit.

Curiozități despre Border Collie

 • Există multe teorii cu privire la semnificația numelui lor, dar, având în vedere că în galeză „collie” înseamnă util, este posibil ca totul să fi pornit de la simplul fapt că fermierii scoțieni i-au asociat cu abilitățile lor excepționale de muncă.
 • Psihologul american Dr. Stanley Coren a clasat Border Collie-ul în topul celor mai inteligente rase de câini, dintr-un total de 133.
 • Câinii Border Collie sunt cunoscuți pentru intensitatea cu care fixează și pot controla o turmă cu o singură privire.
 • Este o rasă foarte sensibilă și nu răspunde bine la tratamente aspre sau la zgomote puternice.
 • Dacă nu este învățat să socializeze corespunzător, un Border Collie poate deveni foarte timid și precaut față de alți câini și oameni.

Întrebări frecvente despre Border Collie

De ce sunt Border Collie catât de inteligenți?

De-a lungul unei istorii ce depășește un secol, Border Collie au fost crescuți pentru inteligența lor remarcabilă, nu doar pentru aspectul fizic, iar acest fapt îi plasează în fruntea listei ca fiind dintre cei mai deștepți câini, lăsându-i în urmă pe cei din alte rase.

Sunt Border Collie recomandați pentru stăpânii fără experiență?

Pentru cei care nu au experiență, Border Collie nu sunt alegerea ideală, deoarece acești câini au nevoie de multă activitate și instruire.

De ce ar trebui să adopți un Border Collie?

Adoptarea unui Border Collie ca animal de companie are multiple avantaje, deoarece sunt câini buni pentru familie, afectuoși, inteligenți și extrem de independenți.

Sunt Border Collie câini zgomotoși care latră mult?

Border Collie sunt destul de vocali, iar stimuli vizuali îi pot determina să latre la aproape orice mișcare rapidă.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!