Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră

Ghiduri de rase de pisici

Pisicile sunt animale de companie foarte populare, fiecare cu propriile caracteristici specifice. Indiferent de rasă, pisicile necesită o îngrijire regulată, multă atenție și afecțiune. În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva dintre cele mai populare rase de pisici, detalii despre comportamentul și trăsăturile rasei pisicilor – de la cele comune, până la cele exotice. Iată care sunt cele mai cunoscute rase de pisici:

Pisica Persană e printre cele mai populare rase din lume, fiind cunoscută pentru blana ei deasă și mătăsoasă, dar și pentru trăsăturile feței ușor aplatizate. Această pisică e blândă și liniștită, fiind potrivită pentru apartament. Deși necesită o îngrijire regulată a blănii, e ușor de întreținut.

Pisica Siameză e renumită pentru trăsăturile alungite și ochii albaștri. E energică și jucăușă, fiind potrivită pentru persoanele active.
Are nevoie de o îngrijire regulată a blănii și de o dietă echilibrată.

Scottish Fold e apreciată pentru urechile pliate ce îi oferă o înfățișare adorabilă. Face parte din categoria de pisici gri renumite pentru blana lor argintie și strălucitoare care necesită o îngrijire regulată. E o pisică inteligentă, afectuoasă și liniștită.

Pisica Sfinx se face remarcată printr-un aspect neobișnuit, fiind una dintre cele mai rare rase de pisici.
Acestă pisică nu are blană, de aceea necesită o îngrijire specială a pielii. E foarte afectuoasă și jucăușă.

Pisica Bengaleză e o rasă relativ nouă, ce a luat naștere prin încrucișarea pisicilor domestice cu cele sălbatice. E cunoscută pentru blana tigrată și pentru personalitatea curajoasă și activă. Are nevoie de multă atenție și spațiu pentru joacă.

Pentru a afla mai multe informații despre personalitățile, caracteristicile specifice și nevoile fiecărei rase, te invităm să descoperi articolele dedicate fiecărei rase de pisici.

Arată 4 din 4 articole
Articole populare
7 minute de citit

Adoptarea unei pisici

5 minute de citit

7 Rase de pisici gri

17 minute de citit

 Cum să-ți alegi pisica