Pentru ei, toată pasiunea noastră
caine Ciobanesc German

Ciobanesc German - Caine Lup

Ciobănescul german e unul dintre cei mai recunoscuți câini din lume. Are un aspect musculos, fiind un câine alert cu o atitudine nobilă și distantă. Sunt câini agili și bine echilibrați, care inspiră mândrie. Blana vine într-o mulțime de culori (vezi standardul rasei), e tare și aspră la suprafață și densă dedesubt. Înălțimea ideală pentru masculii adulți e de 63 cm, iar pentru femele de 58 cm. Greutatea variază între 30 și 36 kg.

Populari pentru inteligența și atletismul lor, le place să se joace și să petreacă timp cu stăpânii lor. Dacă îți dorești un Ciobănesc German sau câine lup ca partener, pregătește-te pentru loialitate din belșug, curaj, inteligență și, cu siguranță, îmbrățișări.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o plimbare de mai mult de două ore pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Ciobănesc German

Ciobănescul German va forma o legătură foarte strânsă cu stăpânul lui și va dori să fie împreună cu acesta cât mai mult posibil. Deși această rasă nu necesită multă atenție, el vă va răspunde însutit cu loialitate și aptitudini de paznic incoruptibil. Pe de altă parte, dacă nu faceți efortul de a socializa și a dresa un GSD (Ciobanesc German) vor apărea probleme cu încrederea de sine și insubordonare. Acest câine este dornic să învețe și răspunde foarte bine la dresaj, așa că ar trebui să fie un elev eminent la orele de dresaj.

Origine Ciobanesc German

Țară de origine: Germania

Formată dintr-o varietate de diverși câini ciobănești, rasa de câini Ciobănesc German a fost crescută inițial pentru a mâna turmele și își află originile în secolul al VII-lea. Câinii Ciobănești Germani (GSDs) au fost prezentați pentru prima dată în 1882, iar în 1899 s-a format Verein fur Deutsche Schaferhunde, respectiv Clubul de crescători pentru GSDs. Prin intermediul acestui club au fost dezvoltați GSD pentru a fi folosiți de poliție și de forțele armate, salvând astfel rasa de la dispariție în vremurile tulburi de la începutul secolului al XX-lea. În timpul Primului Război Mondial nemții au folosit Ciobăneștii Germani ca și câini mesageri și pentru a localiza răniții.

În timpul Primului Război Mondial nemții au folosit Ciobăneștii Germani ca și câini mesageri și pentru a localiza răniții. Soldații aliați au admirat inteligența și curajul acestor câini și i-au luat pe mulți dintre ei acasă după război, punând astfel bazele acestei rase în alte țări.

Sănătate Ciobănesc German

Exerciții

Nutriție Ciobănesc German

Îngrijire

Dresare Ciobănesc German

Potrivit pentru copii?

Curiozități despre Ciobănescul German

 • Ciobănescul German a avut numeroase roluri în istorie, unul dintre cele mai puțin cunoscute fiind cel de câine ghid pentru persoanele nevăzătoare. Datorită înălțimii lor, Ciobăneștii Germani erau preferați, în special de foștii militari orbi, care îi găseau câini ciobănești mai potriviți decât Labradorii Retriever și Golden Retrieverii. În zilele noastre, încă mai sunt folosiți de către persoanele înalte, dar cantitatea mare de blană pe care o pierd îi face mai puțin populari.
 • Cu mult timp înainte de Lassie, primul star de cinema canin a fost un Ciobănesc German numit Rin Tin Tin. Acesta a fost salvat în 1918 de pe câmpul de luptă al Primului Război Mondial de către Lee Duncan, un soldat american. Rin Tin Tin a jucat în 26 de filme, a avut propriul său show la radio și chiar un bucătar personal!

 

 • Ciobăneștii Germani sunt extrem de inteligenți și pot învăța trucuri și comportamente noi în doar câteva repetiții.
 • După cele Două Războaie Mondiale, americanii și europenii erau reticenți în ceea ce privește orice legătură cu Germania, așa că numele lor a fost schimbat în "Câini Lup Alsacian," și unii încă îi mai numesc așa și astăzi.
 • Ciobăneștii Germani sunt extrem de populari și reprezintă a doua rasă înregistrată în mod curent de Clubul American al Ciobăneștilor și Labradorilor Retriever

Întrebări frecvente despre câinele Ciobănesc German

Este un Ciobănesc German un câine bun de casă?

Da, având în vedere natura lor calmă și grijulie, Ciobăneștii germani sunt niște animale de companie foarte bune pentru casă. De asemenea, se pot adapta cu ușurință la un mediu nou și nu există nimic care să le placă mai mult decât să petreacă timp de calitate cu stăpânii lor.

Ciobănescul Germani are un temperament bun?

Da, Ciobănescul Germani e un animal de companie excelent și e cunoscut pentru atitudinea lui calmă, loialitatea, dragostea și inteligența sa.

Cât de inteligent este un Ciobănesc German?

Ciobăneștii Germani se numără printre primele 3 cele mai inteligente rase de câini, așa că sunt, fără îndoială, foarte inteligenți în comparație cu alți câini.

Poate fi lăsat un Ciobănesc german singur timp de 5 ore?

Nu, nu ar trebui să fie lăsați singuri pentru perioade lungi de timp, deoarece se pot plictisi destul de ușor și ar putea avea comportamente perturbatoare, cum ar fi lătratul, săpatul sau mestecatul.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!