Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pro Plan logo
Hranirea cainilor adulti

Hranirea cainelui tau adult: ghid pentru proprietari

6 minute de citit
Pro Plan logo
Sponsorizat de Pro Plan

Atunci când câinele tău atinge vârsta adultă, în jurul vârstei de un an, este foarte important să adaptezi dieta pentru a-i susține nevoile specifice. Cu toate acestea, există mici variații, în funcție de talia câinelui. Astfel, în cazul raselor mari, câinii de talie mare pot fi considerați adulți la vârsta de 1-2 ani, în timp ce în cazul raselor mici și foarte mici, câinii de talie mică devin adulți în jurul vârstei de 1-1,5 ani.

Așadar, când ating această etapă de vârstă, va trebui să le adaptezi dieta pentru a-i susține mai bine. Pe măsură ce câinii devin adulți, corpul lor se stabilizează iar sistemul lor digestiv se adaptează la nevoile lor actuale. De asemenea, este important să le oferi o hrană de calitate, care să le furnizeze nutrienții necesari în cantitățile potrivite și care să le ofere energia necesară în timpul activităților lor. Consultă acest ghid și află mai multe despre hrănirea câinelui adult.

Pentru a-i oferi prietenului tău blănos o hrănire adecvată, îți recomandăm să introduci treptat o hrană completă și echilibrată pentru câini adulți care conține proteine și grăsimi de bună calitate, deoarece acestea sunt special concepute pentru menținerea unei mase musculare sănătoase și contribuie la susținerea energiei lor zilnice. E important ca hrănirea câinilor să se facă în conformitate cu nevoile lor nutriționale și cu obiceiurile acestora, iar atunci când hrana nu mai furnizează nutrienții necesari, să o schimbi.

 

Gestionarea aportului alimentar și hrănirea câinelui adult

În primul rând, hrana pentru câini adulți de talie mică, medie și mare trebuie să îmbunătățească starea zilnică a câinelui tău și să contribuie la o dietă echilibrată.

Deoarece unii câini adulți tind să fie uneori mai puțin activi decât cei juniori, având un metabolism mai lent, este posibil să observi că animalul tău de companie se îngrașă pe măsură ce devine adult. Odată cu înaintarea în vârstă, trecerea la o dietă echilibrată și mai puțin calorică reprezintă o soluție ideală pentru câinele tău.

Întrucât unii câini adulți sunt mai puțin activi, în special dacă au probleme de mobilitate, cum ar fi osteoartrita, ei pot fi mai predispuși la obezitate. În timp ce anumite probleme de sănătate pot conduce la obezitate și alte afecțiuni, excesul de greutate cauzează, de asemenea, probleme de sănătate și pune mai multă presiune asupra articulațiilor. Din acest motiv, este foarte important să monitorizezi în mod regulat starea corporală și hrănirea câinelui tău pentru a evita potențialele probleme de sănătate.

În cazul în care consideri că patrupedul tău este supraponderal, îți recomandăm să faci o programare la medicul veterinar pentru a discuta despre cele mai bune soluții de urmat. Poate fi vorba doar de un caz în care câinele mănâncă prea mult sau poate exista la bază o problemă medicală care trebuie tratată. În orice caz, medicul veterinar o să îți recomande o dietă de slăbire mai restrictivă din punct de vedere caloric și o cantitate zilnică de hrană mai mică sau o hrană dietetică specială pentru câini adulți.

Cere sfatul medicului veterinar înainte de a intensifica exercițiile fizice pentru câinele tău, mai ales dacă se confruntă cu probleme de mobilitate. În schimb, poți apela la o formă de exerciții cu greutate redusă, precum hidroterapia, care ar fi de ajutor.

Tipul de hrană pentru câini adulți

La Purina, avem o gamă excelentă de hrană pentru câini adulți, hrană umedă și hrană uscată care îi oferă prietenului tău patruped tot ce are nevoie pentru a se dezvolta corespunzător.

Hrană Purina Pro Plan Veterinary Diets pentru câini adulți

Hrana Purina Pro Plan Veterinary Diets pentru câini adulți este plină de proteine esențiale și îmbogățită cu toate substanțele nutritive vitale pentru a susține mobilitatea, inima și sistemul imunitar al câinelui tău.

Hrană pentru câini adulți Pro Plan

Hrana Pro Plan pentru câini adulți conține un amestec exclusiv de nutrienți pentru a-i menține cât mai vioi și mai alerți. În plus, este special formulată pentru a contribui la îmbunătățirea vitalității zilnice și pentru a ajuta la menținerea sănătății pe termen lung.

Aceasta a fost concepută pentru a acoperi aproape orice nevoie a câinelui tău: de la susținerea articulațiilor sănătoase, a sănătății dentare, până la absorbția foarte mare a nutrienților. În cazul câinilor adulți foarte activi, susține o rezistență crescută și ajută la recuperarea rapidă a mușchilor datorită nivelurilor ridicate de proteine și grăsimi.

Consultă aici oferta noastră completă de hrană pentru câini Purina Pro Plan și alege hrana potrivită câinelui tău.

Cum schimbi hrana câinelui adult?

Atunci când înlocuiești o hrană cu alta, este întotdeauna recomandat să introduci treptat noul aliment. Același lucru este valabil și atunci când treci de la o dietă pentru câini adulți la o dietă pentru câini seniori. Începe să adăugi noua hrană specială încet, pe parcursul a șapte până la zece zile, crescând zilnic proporțiile și proteinele. Evită să schimbi hrana brusc, deoarece acest lucru îi poate provoca câinelui tău o tulburare digestivă.

Hrănirea câinilor adulți

Pe măsură ce înaintează în vârstă, precum oamenii, nu este suficient să schimbi doar hrana câinelui tău, ci și obiceiurile sale alimentare.

Iată principalele noastre 6 sfaturi pentru hrănirea câinilor adulți:

1. Hrănește câinele adult puțin și des

Câinele tău este probabil obișnuit să fie hrănit de două ori pe zi, dar pe măsură ce ajunge la vârsta a doua, este posibil să prefere porții mai mici și mai dese.

2. Servește-i hrană umedă la temperatura camerei

Pentru a scoate în evidență gustul și mirosul alimentelor, servește-le la temperatura camerei. Nu uita că, dacă îi dai câinelui adult mâncare din frigider, va trebui să o scoți cu până la două ore înainte de masă, pentru a ajunge la temperatura potrivită.

Dacă acest lucru nu este posibil, este bine să încălzești puțin hrana umedă pentru câini la cuptorul cu microunde, dar ai grijă să nu fie niciodată fierbinte, pentru că ar putea să-l ardă.

3. Depozitează corect hrana uscată

Alimentele complet uscate trebuie depozitate într-un mediu uscat și curat. Pentru menținerea mirosului și a gustului proaspăt al hranei, păstreaz-o în ambalaje resigilabile sau într-un recipient etanș.

4. Hrănește câinele într-un loc liniștit

Când vine vorba de ora mesei, hrănește-ți câinele adult într-un loc liniștit. Câinele trebuie să poată mânca în tihnă, fără a fi întrerupt. Dacă ai mai mulți câini, hrănește-i în același timp, dar separat, astfel încât să nu se intimideze reciproc sau să sustragă mâncarea unul de la celălalt.

5. Folosește un castron înalt pentru hrănirea câinelui

Câinilor adulți și celor mai în vârstă care suferă de artrită, le poate fi mai greu să ajungă la mâncare și, prin urmare, preferă un castron ușor ridicat.

6. Evită alimentația excesivă

Nu uita, unii câini adulți sunt predispuși la creșterea în greutate, așa că ai grijă să nu-i hrănești în exces. Dacă ai înlocuit recent hrana câinelui cu una nouă, respectă pentru început ghidul de hrănire de pe ambalaj.

Ghidul este doar orientativ, astfel încât e indicat să monitorizezi regulat starea corporală a câinelui tău și să ajustezi cantitatea pentru a-i menține greutatea ideală. Ca parte importantă a dietei, câinele tău va avea nevoie de acces ușor la apă proaspătă și curată pe tot parcursul zilei și al nopții.

Descoperă mai multe sfaturi și ghiduri utile privind alimentația câinilor cu ajutorul experților de la Purina.

Articole asemănătoare

Pro Plan