Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Barbat in drumetie cu cainele pe dealuri

Îmbunătățim ambalajele produselor noastre pentru a reduce impactul negativ asupra mediului

Promisiunea PURINA cu numărul 9 este să ne asigurăm că alimentele pe care le producem sunt păstrate în stare proaspătă, în timp ce reducem complexitatea ambalajelor pentru a fi cât mai ușor posibil reciclate. Explorăm noi materiale pe bază de hârtie și promitem să folosim până în 2025 ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile.

Obiectivul nostru

Până în 2025, 100% din ambalajele noastre vor fi reutilizabile sau reciclabile.

Realizările noastre până în acest moment

Lucrăm la reducerea atât a numărului de straturi de materiale diferite, cât și a complexității acelor materiale din ambalajele noastre, pentru a face ambalajele noastre mai ușor de reciclat.

În prezent:

Ambalaj conceput pentru a fi reciclabil: 78%

Ambalaje din plastic concepute pentru reciclare: 22%

Conținut reciclat al ambalajului: 49%

Ambalaj reciclabil: 72%

De exemplu, în 2020 ne-am schimbat ambalajul Beyond® Grain Free Recipe de la multimaterial la monomaterial, care poate fi apoi reciclat acolo unde există infrastructură.

Pe lângă reducerea complexității ambalajelor, explorăm, de asemenea, noi materiale pe bază de hârtie și participăm la proiectul CEFLEX, care lucrează la dezvoltarea unor facilități consistente în întreaga UE pentru colectarea, sortarea și reciclarea tuturor tipurilor de materiale plastice flexibile uzate până în 2025. Lucrăm pentru a sprijini consumatorii, făcând procesul de reciclare cât mai ușor posibil prin utilizarea ambalajelor care pot fi reciclate în același timp cu alte materiale de uz casnic – acolo unde există facilități potrivite.

De asemenea, introducem ambalaje reutilizabile și noi sisteme de livrare și modele de afaceri inovatoare pentru a evita utilizarea ambalajelor de unică folosință. De exemplu, în 19 magazine din 3 regiuni ale Rusiei, consumatorii pot cumpăra deja produse Purina vrac folosind propriile ambalaje. De asemenea, testăm în câteva magazine din Elveția un nou sistem în vrac cu circuit închis pentru produsele noastre uscate.

Punctul nostru de vedere

Ambalajul Purina este esențial pentru a ne asigura că alimentele pe care le producem sunt păstrate proaspete pentru animalele de companie pe care le hrănim. Cu toate acestea, în același timp, știm că iubitorii de animale de companie sunt îngrijorați de impactul pe care produsele noastre îl au asupra mediului.

La Purina, ambalajul este ceva la care ne gândim cu atenție; înțelegem că avem obligația de a reduce impactul asupra mediului al ambalajelor noastre. Abordarea problemei complexe a poluării cu plastic necesită o abordare incluzivă și comună. Pentru atingerea acestui obiectiv sunt necesare acțiuni specifice. În conformitate cu această abordare, luăm măsuri în:

Cuplu care plimbă un beagle pe plajă

• Dezvoltarea ambalajelor viitorului

• Conturarea unui viitor fără deșeuri

• Conducerea unui nou comportament și înțelegere

Recunoaștem că acest angajament este unul de durată. Pe termen scurt, lucrăm activ cu companii de tehnologie de reciclare și agenții de colectare pentru a identifica soluții intermediare cât mai repede posibil pentru tipurile cheie de ambalaje, astfel încât acestea să poată fi reprocesate.

Una dintre provocările noastre cheie este gestionarea deșeurilor, deoarece fiecare țară diferă în ceea ce privește capacitatea de a colecta, sorta și recicla deșeurile. Prin urmare, ne unim eforturile cu partenerii pentru a îmbunătăți infrastructurile de reciclare și pentru a lansa noi tehnologii de reciclare.

 

Până în 2025, 100% din ambalajele Purina vor fi reutilizabile sau reciclabile.

Purina EMENA

Construim împreună

Așa cum ne angajăm să îmbunătățim viața animalelor de companie și a oamenilor care le iubesc, compania-mamă Nestlé se angajează să îmbunătățească calitatea vieții și să contribuie la un viitor mai sănătos pentru indivizi și familii, comunitățile noastre și planetă.

Citește mai multe despre Nestlé în societate

Femeie care tine in brate pisica
Impactul nostru
Promisiunile noastre
Ne angajăm să facem mai mult din ceea ce contează pentru animalele de companie, pentru oamenii care le iubesc și planeta pe care o împărrțim. De aceea, ne angajăm să îndeplinim cele 10 promisiuni Purina în societate.