Pentru ei, toată pasiunea noastră
Gourmet Logo
Pisici cu superputeri

Pisici cu superputeri

2 minute de citit
Gourmet Logo
Sponsorizat de Gourmet

Pisicile s-au remarcat dintotdeauna prin inteligența deosebită, calitate care le ajută să se descurce în tot felul de situații. Mai mult decât atât, simțurile pisicilor sunt atât de bine dezvoltate, încât am putea crede foarte ușor că pisicile au superputeri.

Săriturile la mare înălțime, viteza impresionantă, flexibilitatea surprinzătoare, simțul vizual și auditiv extrem de ascuțite sunt doar câteva dintre superputerile pisicilor, despre care poți citi mai multe în articolul pe care l-am pregătit pentru tine.

Pisicile pot auzi chiar și cele mai mici sunete

Pisicile sunt recunoscute pentru simțul lor auditiv extrem de sensibil. Astfel, ele pot auzi până și cele mai mici sunete, inclusiv mișcările șoarecilor.

Acest lucru are și o explicație: pisicile au 52 de mușchi care le permit să-și controleze mișcările urechilor, ceea ce le ajută să detecteze chiar și sunetele imperceptibile pentru simțul auditiv uman.

Pisicile pot vedea în întuneric

Nu doar simțul auditiv al pisicilor este foarte bine dezvoltat. Pisicile se remarcă și printr-un extraordinar simț vizual: pisicile pot vedea chiar și în întuneric, datorită faptului că pupilele lor sunt de trei ori mai mari decât pupilele oamenilor.

Totodată, câmpul vizual al pisicilor este mai extins decât al nostru, iar privirea lor periferică este, la rândul ei, o superputere care le transformă în „vânători” foarte pricepuți.

Pisicile se pot furișa foarte ușor

Având mersul foarte silențios, pisicile au abilitatea de a se furișa cu ușurință, o altă calitate care le conferă statutul de animale de pradă.

Pisicile pot face sărituri impresionante

Săriturile pisicilor pot atinge o înălțime de aproximativ 5 ori mai mare decât înălțimea lor. Ba chiar există și un record al săriturilor efectuate de pisici: primul loc este ocupat de o pisică din Japonia, care a reușit să execute o săritură de aproape 2 metri (mai precis, 196 centimetri).

Pisicile cad în picioare

Nu întâmplător se spune despre pisici că au nouă vieți: acestea pot să cadă în picioare chiar și de la înălțimi impresionante, de peste 20 de metri. Această superputere se datorează musculaturii extrem de bine dezvoltate, precum și flexibilității impresionante.

Pisicile sunt extrem de flexibile

Corpul pisicilor se remarcă printr-o elasticitate uluitoare. Astfel, pisicile se pot târî, fără niciun fel de dificultate, prin locuri greu de imaginat pentru noi, oamenii.

Pisicile au o viteză formidabilă

Pisicile sunt considerate, într-adevăr, feline: acest lucru este dovedit de viteza lor impresionantă, mult mai mare decât viteza noastră. Astfel, pisicile pot atinge o viteză de aproximativ 50 km/oră, depășind chiar și recordul lui Usain Bolt.

Superputerile pisicilor sunt chiar mai numeroase decât atât. Dacă ți-am stârnit atenția, te invităm să citești și articolul 9 curiozități despre pisici care te vor surprinde și să urmărești, alături de cel mic, videoclipul Pisici cu superputeri.

Articole asemănătoare

Gourmet