Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Purina One Logo
Pisoi cu ochii larg deschiși

Cum aduci pisoii acasă și cum îngrijești un pui de pisica

7 minute de citit
Purina One Logo
Sponsorizat de Purina One

Vești bune – a venit, în sfârșit, timpul să-ți întâmpini puiul de pisică în noua lui casă! La fel ca la aducerea acasă a unui nou-născut, vei dori ca totul să fie perfect, pentru ca puiul să se adapteze rapid și să se simtă bine în noua lui casă!

Înainte de a aduce puiul de pisică acasă

Înainte ca noul pui de pisică să pună lăbuțele în casa ta, petrece puțin timp pentru amenajarea unui spațiu sigur și liniștit, de unde să înceapă încet să exploreze restul casei. Acest loc trebuie să fie departe de agitația din timpul zilei.

Adaptarea puiului de pisică în noua lui casă

Deschide ușa coșului de transport, așezat în prealabil pe podea, și lasă-l să iasă când vrea. Probabil va mirosi în jur, înainte de a-și găsi culcușul. După ce a investigat fiecare colțișor, mângâie-l puțin și vezi dacă are nevoie de odihnă.

Deschide ușa coșului de transport, așezat în prealabil pe podea, și lasă-l să iasă când vrea. Probabil va mirosi în jur, înainte de a-și găsi culcușul. După ce a investigat fiecare colțișor, mângâie-l puțin și vezi dacă are nevoie de odihnă.

Puilor de pisică le place să doarmă și au nevoie de mult somn. După toată agitația călătoriei cu mașina și explorarea noii locuințe, vor avea nevoie de somnic. Încearcă să reziști dorinței de a începe să te joci cu el imediat și dă-i multe ocazii să exploreze și să se odihnească nestingherit.

Dacă este ora mesei, oferă-i puțină hrană, dar nu fi surprins dacă nu va mânca. Adesea, pisicile refuză hrana un timp, dacă sunt stresate, deci, lasă-i timp să se adapteze și apetitul îi va reveni în curând. Ține cont că puii de pisică au și preferințe pentru textura umedă sau uscată, dar întotdeauna trebuie hrăniți cu sortimente special create pentru ei până la vârsta de 1 an. Pentru a se adapta mai ușor, poți începe cu hrana umedă PURINA® FELIX® Fantastic JUNIOR, deoarece are un miros mai puternic și este mai moale decât hrana uscată, ceea ce ar putea încuraja apetitul. În plus, puiul de pisică va beneficia de un aport de apă crescut.

Citește mai mult despre hrănirea puiului de pisică

Întâlnirea cu familia

După ce s-a odihnit și s-a liniștit în camera lui, este timpul să cunoască noua sa familie umană. Evident, acesta este un moment foarte incitant, dar încearcă să-ți păstrezi calmul. Înainte de a prezenta locuința noului pisoi, toată lumea trebuie să stea, în liniște, pe podea și să respecte o regulă – atinge pisoiul numai dacă acesta vine spre tine. 

Nu trebuie să existe vreo prindere cu forța sau ceartă între copii, altfel animalul se va speria. Dacă puiul de pisică încearcă să se ascundă, fă-l să se răzgândească, cu o jucărie sau o recompensă, pentru a-l încuraja să fie sociabil, dar nu îl brusca sau forța niciodată.

Poate fi o idee bună să folosești un spray cu feromoni sintetici și difuzoare în priză, deoarece acestea ajută pisoiul să știe că zona este sigură și îl ajută să se simtă relaxat și liniștit. Când folosești difuzoare, ar trebui să fie de ajuns să distribui unul sau două în întreaga casă.

Feromonii sintetici imită un miros natural emanat de pisici. Acestea folosesc feromonii pentru a întâmpina alte pisici și pentru a le arăta că sunt prietenoase, dar și pentru a marca obiectele familiare din jurul casei.

După ce s-a acomodat

După ce puiul de pisică a căpătat încredere, curând va începe să umble prin casă. Ai grijă unde calci – îți pot apărea brusc în față!
Puiul va fi dornic de multă joacă, dar are nevoie și de somn, deci oferă-i un loc liniștit, în care să se poată cuibări, fără să fie deranjat.