Pentru ei, toată pasiunea noastră
Dentalife logo
De ce sunt cainii animalele de companie preferate

De ce sunt câinii animalele de companie preferate

6 minute de citit
Dentalife logo
Sponsorizat de Dentalife

Câinii merită, într-adevăr, numele de „cel mai bun prieten al omului”. Sunt loiali, inteligenți, devotați și afectuoși – și este cunoscut faptul că îmbunătățesc sănătatea noastră fizică și mentală.

Beneficiile de a deține un câine

Nimic nu este mai bun decât o plimbare lungă cu animalul tău de companie, într-o dimineață răcoroasă de primăvară. Sau să vezi bucuria de pe fața acestuia când iei o minge și știe că este timpul de joacă în parcul din zonă. Chiar și relaxarea acasă pare mai bună în compania acestuia. Există o vorbă, care, desigur, este adevărată: animalele de companie (în special câinii) îți reîntorc dragostea de zece ori.

Este important să te gândești foarte bine înainte de a-ți lua un câine. Poate fi o muncă grea și este o implicare pe viață, deoarece câinele se bazează pe tine pentru mulți ani înainte. Ca proprietar de câine, trebuie să acorzi atenție sănătății și bunăstării acestuia, tocmai de aceea e important să-i asiguri un aport potrivit din punct de vedere nutritiv. Nu uita că hrana trebuie să fie aleasă în funcție de vârstă și talie. Am creat hrana umedă PURINA® ONE® MINI Adult pentru câini adulți de talie mică, care îi va asigura animalului tău de companie toate vitaminele, mineralele și nutrienții esențiali pentru ca acesta să fie sănătos și puternic. Rețetele din gama Purina ONE Mini au bucăți delicioase de carne, legume și orez, sunt foarte digerabile, special adaptate pentru dimensiunea cavității bucale a unui câine din categoria taliilor mici. Îți recomandăm să îi oferi și recompense delicioase, cum ar fi PURINA®DentaLife®, un produs care contribuie pozitiv la menținerea sănătății orale – curăță dinții și diminuează apariția tratrului și a plăcii bacteriene.

 Ai la dispoziție 3 variante de recompense PURINA® DentaLife® pe care le poți alege în funcție de talia câinelui tău. Odată ce te-ai asigurat că ai timp și un stil de viață care poate include un câine, te-ai documentat despre diferitele rase și personalități, este timpul să cunoști și beneficiile de a avea un astfel de animal de companie.

Știai că?

 • Studiile au arătat că proprietarii de câini au o tensiune mai scăzută, colesterol mai mic decât cei care nu dețin câini și este mai puțin probabil să aibă probleme ușoare sau grave de sănătate.
 • În general, proprietarii de câini au un sistem imunitar mai puternic, ajutându-i să fie mai sănătoși și să petreacă mai puțin timp cu vindecarea bolilor și virușilor. De fapt, proprietarii de câini merg la medic mai puțin decât cei care nu dețin câini și este mai puțin probabil să ia vreun tratament medicamentos.
 • Oamenii își revin mai repede din boli și chiar au rate de supraviețuire mai mari după un atac de cord, dacă dețin un câine.
 • Copiii care locuiesc cu un câine lipsesc mai puține zile de la școală din cauza bolilor.
 • Adesea, copiii cu boli cronice reacționează mai bine la tratament atunci când locuiesc cu un câine.
 • Câinii ne asigură o stare de bine emoțională, datorită iubirii lor necondiționate și, de aceea, sunt o bună companie și alinare pentru persoanele care locuiesc singure.
 • Un câine poate ajuta oamenii să se refacă după traume personale, cum ar fi pierderea unei ființe dragi.
 • Un câine îi poate ajuta pe cei cu probleme de sănătate mintală să se refacă și să se simtă mai bine.
 • Plimbarea regulată a unui câine îmbunătățește, cu adevărat, nivelul tău de sănătate și te poate ajuta să te menții mai sănătos.
 • Plimbarea câinelui va însemna întâlnirea cu alți proprietari de câini – ceea ce înseamnă că îți poți face noi prieteni, odată cu câinele tău.
 • Plimbările îți pot asigura timp valoros departe de toate problemele și vei petrece timp de calitate alături de prietenul tău credincios.

Pe lângă toate aceste beneficii majore, câinii sunt și extrem de amuzanți. Te pot face să râzi, sunt lângă tine la sfârșitul unei zile grele și sunt aproape întotdeauna acolo pentru a-ți oferi o îmbrățișare, când ai nevoie.