Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Câinele Tibetan Mastiff

Câinele Tibetan Mastiff

Un câine uriaș, puțin mai lung decât înalt, câinele Tibetan Mastiff este o rasă puternică, musculară, atletică și agilă, cu un calm demn. Câinii masculi adulți au o înălțime de minim 66 cm, iar femelele de cel puțin 61 cm. Gama de greutate este de 36-72 kg plus, în funcție de sexul, înălțimea și corpul câinelui. Blana densă este destul de lungă și există o „coamă” în jurul gâtului și umerilor, ceea ce este mai evident la câinii masculi. Blana vine într-o gamă de culori și marcaje - pentru detalii complete, consultați standardul rasei.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie foarte mare
 • Cantitate de salivă în exces
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Tibetan Mastiff

Câine de pază până în străfundul sufletului, Mastifful Tibetan este o rasă căreia trebuie să îi acorzi multă atenție. Este distant cu străinii și în mod natural protector cu familia și proprietatea sa. E nevoie de manevrare experimentată, socializare și dresaj, ca în cazul tuturor raselor de pază. În căminul potrivit va fi un companion calm, afectuos și loial.

Origine Tibetan Mastiff

Mastifful Tibetan este o rasă antică despre care se crede că datează de peste 3.000 de ani și era folosită ca și câine de apărare în țara sa natală, protejând proprietățile (inclusiv mănăstirile) și animalele. Marco Polo consemna că Mastifful Tibetan era „la fel de înalt ca un măgar și cu o voce de leu.” Rasa este relativ nouă pentru restul lumii de iubitori de câini, intrând în atenția crescătorilor din Vest cu un secol în urmă.

Curiozități despre câinele Tibetan Mastiff

 • Dalai Lama a avut opt Mastifi Tibetani care păzeau reședința sa de vară de la Norblinka - doi câini la fiecare intrare.
 • Prima înregistrare a acestor câini în Anglia datează din 1828, când unul a fost prezentat la Grădina Zoologică din Londra - iar apoi Viceregele Indiei a trimis unul Reginei Victoria în 1847.
 • În 1970, rasa a găsit un alt rol atunci când traficanții nepalezi de droguri i-au folosit pentru a transporta droguri ilegale în SUA, în partea de jos a custilor de câini. Cu toate acestea, oficialii vamali nu erau deosebit de dornici să-i controleze!
 • Cel mai greu Mastif Tibetan din lume trăiește în Tibet și cântărește în jur de 113 kg.

Întrebări frecvente despre Mastiff Tibetan

Este câinele Tibetan Mastiff agresiv?

Mastifii Tibetani pot fi agresivi când sunt provocați, deoarece pot simți nevoia de a-și proteja familia în fața amenințărilor din partea străinilor. Cu toate acestea, cu o socializare și cu un dresaj corespunzător, ei prezintă rar semne de agresiune.

Sunt Mastifii Tibetani prietenoși?

Da, Mastifii Tibetani pot fi foarte prietenoși, loiali și iubitori față de familia lor.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra sau adopta un Mastif Tibetan?

Unul dintre cele mai importante aspecte de știut înainte de a cumpăra sau adopta un Mastif Tibetan este că, datorită dimensiunii lor mari, nu sunt potriviți pentru apartamente și îngrijirea lor necesită efort.

Poate fi lăsat singur un Mastif Tibetan?

Mastifii Tibetani pot fi lăsați singuri ocazional, dar ar trebui să eviți să-i lași singuri pentru perioade lungi de timp, deoarece se pot plictisi și pot deveni distructivi, în special când sunt tineri.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!