Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Familie cu labrador în parc

PET SCHOOL​

Credem că atunci când oamenii și animalele formează o legătură, viața devine pur și simplu mai bună, cu multe momente frumoase.

poza-copii_slide8

Împreună educăm tânara generație despre îngrijirea responsabilă a animalelor de companie​

​Bun venit la Pet School! Ca și tine, credem că oamenilor și animalelor de companie le este cel mai bine împreună. Animalele de companie ne îmbogățesc universul, ne oferă companie, afecțiune și o scuză să ne jucăm împreună. Dragostea lor ne inspiră și ne învață să fim responsabili.​

​Misiunea noastră este să ne asigurăm că din ce în ce mai mulți copii află informații despre îngrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie.​

​De aceea, lansăm PURINA PET SCHOOL, un proiect care îți oferă materiale video educative și broșuri care conțin informații și jocuri interactive pe care te invităm să le descoperi alături de copilul tău.​

La Pet School, educăm tânăra generație despre îngrijirea responsabilă a animalelor de companie. Împreună, construim o lume mai bună pentru ei.

Proiectul CSR „Pet School – Invata despre ingrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie!”, premiat in 2020 cu GOLD de catre Community Index 2020

Pet School este un proiect CSR educational extracurricular lansat si dezvoltat in Romania din anul 2019 împreună cu Fundatia PRAIS.

Initiativa are ca obiectiv principal educarea si informarea elevilor din ciclul primar cu privire la ingrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Inspectoratele Scolare Judetene Cluj si Roman.

  • Premii

Prima editie a proiectului Pet School in Romania a obtinut GOLD la categoria de protectie a animalelor in cadrul Community Index 2020, primul si singurul index al programelor si proiectelor derulate de companiile din Romania ce investesc in comunitati.

  • Rezultate deosebite

In cadrul celor patru editii ale proiectului CSR, 30.000 de elevi din clasele pregatitoare – a IV-a, peste 60.000 de membri ai familiilor acestora si peste 1.100 de cadre didactice din 58 de scoli din Bucuresti Cluj-Napoca si Roman au putut beneficia de materiale video educative, ghiduri cu informatii si jocuri interactive si afise cu rasele de caini si pisici, distribuite gratuit in scoli, cu ajutorul carora elevii au explorat lumea animalelor de companie alaturi de cadrele didactice.

Au fost organizate 881 de lectii deschise in scoli, pe baza Ghidurilor Pet School,  in cadrul carora elevii au facut cunostinta, prin intermediul cadrelor didactice, cu cele doua personaje principale ale proiectului: cainele Max si pisica Luna. Acestia i-au insotit in lumea cainilor si in cea a pisicilor si le-au oferit informatii despre istoria acestora, igiena, limbaj, sanatate, super puteri, rase si cum este bine sa se comporte in preajma lor. Elevii au fost stimulati sa participe la concursurile de desen pe temele „Lumea fascinanta a cateilor si pisicilor” si ,,Oameni, caini si pisici, mult mai buni impreuna!”, care au avut mare succes, fapt demonstrat de cele 7.379 de lucrari creative inscrise. Din editia 2020-2021, echipa Fundatiei PRAIS a dezvoltat o noua activitate: „O zi alaturi de catelul sau de pisica mea!”, care a fost primita cu entuziasm – peste 500 de elevi au trimis imagini si materiale scrise cu si despre animalele lor de companie, in fiecare an.

  • Studii de impact ale proiectului

Echipa Fundatiei PRAIS a realizat anual un sondaj de evaluare a impactului editiilor PET School. In editia 2022-2023, potrivit sondajului, 100% dintre cadrele didactice respondente au considerat ca proiectul contribuie la schimbarea in bine a obiceiurilor de ingrijire cu responsabilitate a animalelor de companie.

Descopera mai mult

Femeie care ține în brațe pisica
ISTORIA PISICII: DE LA ZEITATE, LA ANIMAL DOMESTIC​
Pisicile sunt animale de companie adorabile, extrem de iubitoare și ideale pentru a fi crescute în apartament.​
Pisica roșcată la veterinar
MIEUNATUL PISICILOR: CE VREA PISICA TA SĂ-ȚI SPUNĂ?​
Numai o persoană iubitoare de pisici ar înțelege comunicarea dintre simpaticele feline și oameni.​
Femeie cu Beagle care lucrează la laptop
ISTORIA CÂINELUI: DE LA ANIMAL FEROCE, LA CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI​
Despre câini știm că sunt prietenii cei mai buni ai omului. Mai știm că au darul de a ne face să râdem cu gura până la urechi atunci când fac vreo năzbâtie.​
Premiul Better with pets - femeie care stă cu câinele
LIMBAJUL CÂINILOR: AFLĂ CE VREA CÂINELE TĂU SĂ-ȚI SPUNĂ​
Limbajul câinilor este unul pe care, cu siguranță, dorești să-l descifrezi pentru o comunicare mai bună care îți face zilele mai fericite.​
CUM NE COMPORTĂM CU UN CÂINE​

Un câine implică și o mulțime de responsabilități, inclusiv legate de învățarea și punerea în aplicare a anumitor reguli de comportament.

Câine și pisică în poala proprietarului
Descarcă broșura copiilor despre animale de companie​
Femeie și câine la laptop
Descarcă broșura profesorilor despre animale de companie​
Echipa CES

Contactează-ne

Îţi stăm la dispoziţie pentru a răspunde întrebărilor tale despre produsele Purina. Lăsați-ne un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Programul nostru de lucru este de luni până vineri în intervalul 09:00-18:00 (cu excepția sărbătorilor legale).

Între timp, pentru orice informații urgente, ne puteți contacta la 0800 863 785 (apel gratuit accesibil din orice rețea disponibil 24/7).

Multumim