Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră

Bun venit la Selectorul de rase de câini PURINA

Fie că știi ce rase îți plac, fie că ai nevoie de un pic de îndrumare, suntem aici să te ajutăm să găsești cea mai potrivită rasă de câine pentru tine.

Dacă știi deja ce rasă îți dorești, caut-o în Librăria de rase PURINA.

dog
Paws

Află rasa potrivită pentru tine

Echipa PURINA crede că legătura pe care o au oamenii cu animalele contribuie la o societate mai bună. Înreținerea unei câine aduce fericire și împlinire pentru amândoi, dar vine cu responsabilitatea de a-l alege pe cel potrivit, atât pentru binele tău, cât și al patrupedului tău.

dog
Paws

Potrivirea dintre stilul tău de viață și nevoile lui

Toți câinii au propria personalitate, dar există anumite instincte și comportamente cu care se nasc. Dacă rasa din care face parte un pui de câine e predispusă să fie agitată, el poate învăța în timp să devină mai liniștit, dar trebuie să fii pregătit să investești timp și efort în orele de dresaj, deoarece liniștea nu e deja în firea lui. Selectorul nostru de rase te poate ajuta să asociezi predispoziția naturală a câinelui cu stilul tău de viață. Dacă tu și câinele tău vă bucurați de aceleași lucruri, cresc șansele de a avea o viață fericită și împlinită împreună.

dog
Paws

Mai puține nelămuriri, mai multă precizie

PURINA reunește experți specializați în tot ce ține de nutriția, sănătatea și comportamentul animalelor. Aceștia se asigură că pun toate întrebările corecte, care te ajută să găsești câinele potrivit pentru tine.

dog
Paws

Rase pure și mixte

Alegerea unui metis care îmbină aspectul și personalitatea a două rase diferite e de asemenea o opțiune bună, chiar dacă poate fi un pic provocator să știi care dintre rase va contribui mai mult la aspectul și personalitatea câinelui tău. Rasele Mixte, cunoscute și sub numele de "metis" sau "corcitură", provin din încrucișarea unor câini în general fără pedigree, având avantajul unor gene mai diverse, care adesea îi fac mai sănătoși. Adăposturile de câini și ONG-urile dedicate sunt locuri excelente pentru alegerea unui câine de rasă comună care caută o casă iubitoare.

dog
Paws

Mai multe opțiuni și flexibilitate

Înțelegem că legătura dintre oameni și animale e diferită în fiecare caz, de aceea îți vom arăta ce rase corespund cel mai bine răspunsurilor tale, precum și care dintre ele nu s-ar potrivi. Sperăm ca acest instrument să te îndrume în direcția potrivită.

Dacă știi deja ce rasă îți dorești, caut-o în Librăria de rase PURINA.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!