Pentru ei, toată pasiunea noastră
caine rasa Briard

Briard

Câinii Briard sunt mari (însă nu masivi), arătoși și au o blană lungă distinctivă. Cele mai frecvente culori sunt negru și cafeniu, dar există și gri ardezie. Sunt musculoși, robuști și bine proporționați. Gâtul lor musculos le poartă cu mândrie capul. În ciuda părului abundent din jurul ochilor, au o vedere foarte bună! Femelele adulte măsoară 58-65 cm și cântăresc aproximativ 34 kg; masculii adulți măsoară 61-69 cm și cântăresc aproximativ 38.5 kg.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o plimbare de mai mult de două ore pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Protectori prin natura lor, câinii Briard sunt duri, alerți și curajoși și pot crea probleme altor câini dacă nu sunt corect gestionați. Vor accepta alte animale din gospodărie dacă au fost invatati corect cum sa socializeze. Sunt cei mai fericiți acasă, făcând parte din familie și îi vor privi cu suspiciune pe străini. Sunt câini activi, cărora le place să se implice în jocuri, însă aceste jocuri pot deveni dure, de aceea trebuie să ai grijă dacă există copii mici în casă.

Origine

Țară de origine: Franța

Nu se cunosc exact originile rasei de câini Briard, dar se crede că a apărut în Evul Mediu în Europa, din câini orientali conducători de turme de oi încrucișați cu rasele de pază locale. În Franța această combinație a dat câinele Briard. O versiune a unei povești antice spune că Aubry de Montdidier a fost ucis, singurul martor fiind câinele lui. Câinele a urmărit constant ucigașul, iar Regele a aflat de această situație și a ordonat un duel între ucigaș și câine (situație obișnuită în Evul Mediu). Câinele a câștigat! Abilitățile fizice și de lucru ale rasei Briard sugerează descendența din câinele lui Aubry. Rasa și-a luat numele de la un derivat al regiunii franceze Brie.

Sănătate

Exerciții

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!