Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Golden Retriever cu proprietara pe un traseu montan

Rase de câini de talie medie

4 minute de citit

Dacă încă nu știi ce să alegi, știm noi câteva rase extrem de populare printre iubitorii de câini care se potrivesc oricui. Undeva la mijloc, între rasele de talie mică și giganții blânzi, se află cei mai iubiți câini, cei din rasele de talie medie. Află mai multe despre ei aici.

Câinii de talie mică sunt drăguți, dar uneori pot fi foarte bătăioși. Cei de talie mare sunt protectori, dar mai dificili și te pot înnebuni cu pasiunea lor pentru jocurile de recuperare... Uneori, cea mai bună alegere este undeva la mijloc: rasele de câini de talie medie. Vorba aceea, nici prea mari, nici prea mici – ci exact așa cum trebuie!

Deși am inclus în această listă doar rase de câini de talie medie, de dimensiuni aproximativ similare, personalitatea lor e diferită.

Iată câteva dintre cele mai simpatice și prietenoase rase de câini de talie medie.

 

Rase câini talie medie

Basset Hound - relaxat

Liniștit, blând și gata să se împrietenească rapid cu fiecare membru al familiei, inclusiv cu copiii, Basset Hound-ul vine cu toate bucuriile pe care le poate aduce un câine. Urechile lor lungi și ochii plini de tristețe îl fac și ușor de recunoscut, dar mai este cunoscut și pentru altceva: salivează abundent. Prin urmare, dacă țineți la canapea și la covoare, trebuie să luați în calcul și aceste aspecte.

Câinele Basset Hound este un companion loial, dar așteptați-vă să vedeți din când în când și latura lui încăpățânată, mai ales dacă adulmecă un miros interesant. El va fi cel care decide dacă vrea să investigheze mai departe sursa mirosului, așa că, cel mai bine este să îl plimbați în lesă.

Beagle - nu-l judeca după aspect

Acest câine vesel și plin de bucurie ne cucerește cu privirea lui mare, cafenie. Câinele din rasa Beagle se simte în largul lui în compania oamenilor, ceea ce îl face unil dintre cei mai iubiți companioni patrupezi.

Cu o personalitate plină de viață, Beagle te va aduce în situații amuzante, iar farmecul lor canin te va cuceri de îndată. Cu o blană scurtă, lasă totuși câteva fire e păr, dar cu puțin efort și un aspirator la îndemână, vei putea menține casa mereu impecabilă.

Border Collie - activ

Acesta este un câine foarte inteligent, plin de energie și activ. Border Collie sunt una dintre cele mai solicitante rase de câini, pentru că nu doar că le place mișcarea și activitățile care le ocupă mințile istețe, dar au și nevoie de ele.

Acești câini pot se descurca foarte bine în diverse discipline canine, cu precădere în obediență și agilitate, dar trebuie să ții cont de un aspect important: un Border Collie plictisit și neglijat nu va aduce niciun fel de distracție în casă - comportamentul său poate evolua de la hiperactiv la zgomotos, distructiv sau chiar agresiv. Acesta este un câine pentru adevărații iubitori de patrupezi, ale căror vieți se vor învârti în jurul câinelui lor.

Bull Terrier - afectuos

Bull Terrier e un câine care are nevoie de multă răbdare, liniște și un simț al umorului bine dezvoltat. Poate părea puțin copleșit când intră în casa ta, deoarece are multă energie, fiind un câine si foarte afectuos. Datorită nivelului lui ridicat de energie, necesită antrenament susținut și două ore de mișcare zilnic.

Pe lângă asta, e o rasă care are tendința de a lua în greutate, așa că are nevoie de exerciții pentru a rămâne în formă. În ceea ce privește îngrijirea blănii, aceasta este aspră și strălucitoare și trebuie periată doar o dată pe săptămână, așadar e un câine usor de ingrijit.

Având o talie medie, nu are nevoie de foarte mult spațiu, dar acesta trebuie să fie sigur. Așa cum am menționat, se poate simți ca un vârtej și, prin urmare, are nevoie de spații lipsite de obiecte fragile.

Collie - protector

Rasa Collie este o adevărată legendă, devenită faimoasă datorită emisiunii TV, Lassie. În prezent, este una dintre cele mai populare rase de câini de talie medie din lume și trebuie să îi acordăm meritul pe deplin.

Sunt extrem de devotați familiei lor, adoră copiii și, deși pot fi un pic reticenți cu străinii, nu vor fi agresivi cu noii tăi prieteni. Rareori îi vei auzi lătrând, dar când o fac, cel mai probabil vor să se joace. Așa că, scoate-i la plimbare sau oferă-le o sesiune epuizantă de joacă, pentru că nimic nu-i va face mai fericiți.

Un lucru de reținut este că vei avea nevoie mereu de o perie la îndemână, deoarece blana lor luxuriantă se încurcă destul de des.

Cocker Spaniel American - fericit

Situat în partea mai restrânsă a grupului de rase de câini de talie medie, chipeșul și veselul Cocker Spaniel te va fermeca instantaneu. Va învăța toate trucurile pe care i le poți arăta, se va înțelege cu toată lumea din casă și va da din coadă de fiecare dată când te va vedea. Ce ți-ai putea dori mai mult?

Dacă îți dorești un Cocker Spaniel American, dar vreți să afli și dezavantajele, sunt câteva aspecte de luat în considerare. De exemplu, blana lor este destul de pretențioasă, prin urmare, necesită un periaj regulat și, din când în când, o vizită la salonul profesional. De asemenea, pot fi predispuși la infecții ale urechilor, așadar trebuie să te asiguri că le verifici săptămânal.

Golden Retriever - inteligent

Golden Retrieverii sunt buni la toate, prin urmare vor fi incluși mereu în astfel de liste: de la cea mai prietenoasă și super-inteligentă, atletică rasă de câine ș.a.m.d. Așa că este mai mult decât firesc să îi includem în lista noastră.

Considerat de către mulți ca fiind câinele perfect - frumos, loial, sociabil și jucăuș - singurul lucru la care câinele Golden Retriever nu stă foarte bine este năpârlirea. Așteptă-te la mult păr, pentru a nu fi luat prin surprindere. Un sfat bun este să îi periezi periodic blana, pentru a preveni răspândirea părului peste tot prin casă.

Pembroke Welsh Corgi - vocal

Pembroke Welsh Corgi are rezistența unui câine de talie mare, într-un corp mediu, fiind îndrăzneți și destul de vocali dacă detectează străini în apropiere. Așadar, dacă ești în căutarea unui câine de talie medie, care este și un bun câine de pază și face față cu brio gospodăriilor aglomerate, este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face.

Chiar dacă picioarele lor sunt scurte, le vor folosi din plin și vor adora să țină pasul cu toți membrii familiei. Rezervă-ți o oră pe zi pentru plimbare și vei avea parte de un Corgi foarte fericit.

Dalmațian - multi-talentat

Nu mulți dintre noi pot spune că au o vedetă Disney în familie, dar, dacă vei alege un Dalmațian, vei avea tot dreptul să faci asta. Ca orice vedetă de cinema, are o personalitate cu mai multe fețe și suntem siguri că veți ajunge să i le cunoști pe toate.

Din punct de vedere istoric, au fost folosiți pentru vânătoare, păstorit și pentru prinderea șobolanilor. Au fost artiști de circ, patrupede de încredere la frontieră și câini de război curajoși. Acest lucru înseamnă că pot avea o personalitate foarte complexă, fiind amuzanți, inteligenți, loiali, plini de energie și de încredere. Mai este nevoie să menționăm și aspectul lor unic?

Rasele dalmațiene pure sunt predispuse la surditate, așa că asigură-te că îi testezi auzul de la o vârstă fragedă.

Ogar Afgan - aspect unic

Ogarul afgan nu este doar un câine minunat de talie medie, ci chiar unul dintre cele mai deosebite exemplare din lume. Datorită blănii spectaculoase, vă puteți aștepta la o mulțime de momente demne de podium, însă nici personalitatea nu este mai prejos. Au o latură caraghioasă bine-cunoscută, așa că așteptați-vă la momente de neastâmpăr, cum ar fi să se joace de-a v-ați ascunselea cu pantofii sau să deschidă dulapurile pentru a rearanja conservele de mâncare.

Ogarii afgani sunt superbi și ei știu asta. Atitudinea lor de divă înseamnă că, deși vor asculta ce ai de spus, vor face tot ce vor. În plus, să nu te aștepți ca Ogarul Afgan să îți trateze oaspeții altfel decât cu indiferență și condescendență. E doar un mic preț de plătit pentru bucuria de a avea un câine atât de elegant și loial în familie.

Dacă ai găsit viitorul tău animal de companie în lista noastră, felicitări! Dacă încă eziți, consultă lista noastră cu cele mai inteligente rase de câini și descoperă și alte animale de companie de rasă, câini care sunt foarte liniștiți, care adoră să stea lângă tine toată ziua.

Te invităm să folosești și selectorul nostru de rase de câini pentru a găsi câinele perfect pentru tine.

Articole similare

14 minute de citit

Terrier - Rase de Terrier