Pentru ei, toată pasiunea noastră
Welsh Corgi Pembroke

Pembroke Welsh Corgi (Galez)

Micuț, robust și cu picioarele scurte, Welsh Corgi Pembroke are un chip fermecător, ca de vulpe. Are coada mică ca un ciot și blana cu păr de lungime medie, des și aspru.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Pembroke Welsh Corgi 

Sunt foarte devotați și afectuoși față de proprietarii lor, însă pot fi destul de indiferenți față de persoanele necunoscute. În ciuda staturii lor, ar trebui să fie considerați mai degrabă niște câini de talie medie, cu picioare scurte, decât câini de talie mică.  

Îndrăzneți și extrovertiți, prietenoși și loiali, Corgi sunt câini de pază excelenți și se potrivesc perfect într-un cămin agitat. Trebuie să ții cont, totuși, de instinctele lor de turmă, având tendința de a aduna laolaltă oamenii și, în special, copiii, indiferent de dorința lor! 

Istoric și origini Pembroke Welsh Corgi 

Țara de origine: Wales

Pembroke Corgi, devenit celebru datorită reginei Elisabeta a II-a, este un câine de turmă, cu un corp lung și picioare scurte, adus în Țara Galilor de către croitorii flamanzi. Au fost crescuți pentru a supraveghea bovinele de la o locație la alta, o muncă dură, care necesită  o personalitate puternică și multă anduranță.  Aceștia trebuiau să păzească turme de vite de munte, mai mici și încăpățânate și să parcurgă distanțe lungi, zi la rând. Există două tipuri de Corgi, Corgi Pembroke și Corgi Cardigan, recunoscute separat în 1934.

Stăpânul ideal

Probleme comune de sănătate

Nevoia de mișcare

Nevoia de spațiu

Nutriție și alimentație

Toaletare Pembroke Welsh Corgi

Dresaj Pembroke Welsh Corgi

Cea mai bună rasă de câini pentru familie

Curiozități despre Pembroke Welsh Corgi (Galez)

 • Legenda spune că Pembroke Corgi este un câine fermecat, folosit de zânele și spiridușii galezi pentru a trage trăsurile zânelor, a supraveghea vitele și a fi armăsarii războinicilor. Se spune că cei care au ochi ageri și un suflet sensibil pot zări urma unei zâne, călare pe umerii lor.
 • Regina Elisabeta a II-a a întâlnit pentru prima dată un Corgi când era copil, iar Regele George al VI-lea a adus acasă un pui de câine mascul numit Dookie, în 1933. După introducerea unui al doilea Corgi, pe nume Jane, cei doi au făcut pui și astfel a început tradiția creșterii lor în familia regală.
 • Până în prezent, Pembroke Welsh Corgi sunt niște câini de herghelie excelenți și încă mai concurează în competițiile de herghelie AKC.  
 • Există două posibile explicații pentru numele lor. Prima dintre ele este aceea că, în galeză, „cor” înseamnă „a urmări/a aduna", iar „gi” înseamnă câine. Cu toate acestea, alții consideră că acel „cor” înseamnă „pitic”.  
 • Un  Welsh Corgi Pembroke numit Rufus a fost mascota neoficială a companiei Amazon. Ambii stăpâni lucrau în companie, iar prin urmare, Rufus îi însoțea la birou în fiecare zi. 

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!