Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Golden Retriever

Golden Retriever

Probabil unul dintre cei mai ușor de recunoscut și mai iubiți câini, Golden Retriever este cunoscut pentru blana sa aurie și lucioasă, de lungime medie, dar și pentru faptul că dă mereu din coadă. Câinele Golden Retriever de talie mare e un câine jucăuș, sociabil, cu o simetrie perfectă și o ținută superbă, cu mișcări fluide, mergând pe teren cu pași lungi și puternici. 

Golden Retriever e un câine inteligent și ușor de dresat, fiind un câine de familie excelent. Îi place să fie în centrul atenției și e potrivit pentru stăpânii iubitori, atât pentru cei experimentați, cât și pentru cei fără experiență, care îi pot oferi toată grija și afecțiunea de care are nevoie.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Nu un câine de pază
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Golden Retriever

Golden Retriever este un câine blând, cu o stare de spirit echilibrată și, de obicei, se adaptează bine la viața de familie. Le place să se implice în orice tip de activitate, înăuntru sau afară. Sunt în primul rând retrieveri, adică recuperatori, și vor încerca să târască, să tragă sau să care tot ce încape în gură. De asemenea, adoră apa, de aceea trebuie să fiți atenți când în apropiere se află orice formă de apă, pentru a vă asigura că sunt în siguranță. Cu toate acestea, Golden Retrieverii sunt temători, aspect care trebuie avut în vedere în permanență în timpul dresajului.

Cât timp au fost familiarizați de la o vârstă fragedă cu pisicile și cu alte animăluțe, vor putea conviețui în mod fericit cu alte animale din locuință.
Golden Retrieverul se potrivește unui proprietar sau unei familii active și iubitoare de activități în aer liber, care își dorește un câine de talie mare, dresabil și prietenos, cu nevoie de multă mișcare, participând cu bucurie la toate activitățile - și iubind pe toată lumea.

Istorie și origini Golden Retriever

Lui Sir Dudley Marjoribanks (Lord Tweedmouth) i-a plăcut culoarea galbenă a retrieverului și a cumpărat un câine pe nume „Nous” din Brighton, Anglia, în 1865, pe care l-a împerecheat cu rasa Tweed Water Spaniel, un câine de recuperare de culoare ciocolatie. După 20 de ani de selecție, în care au fost introduse și rasele Labrador Retriever, Red Setter și, eventual, un exemplar sau doi de Bloodhound pentru a îmbunătăți simțul olfactiv și structura osoasă, a fost creată rasa Golden Retriever. În 1908 au fost înregistrați și prezentați sub numele de Golden Flatcoats până în 1913, când denumirea a fost schimbată în Golden sau Yellow Retriever, pentru ca în final, în 1920, să primească numele pe care îl poartă astăzi.

Știai aceste curiozități despre Golden Retriever?

 • Golden Retriever este una dintre cele mai versatile rase și poate fi întâlnit realizând tot felul de sarcini, inclusiv ca ghid pentru persoane cu dizabilități, căutare și salvare, teste de lucru, obediență și agilitate.
 • Un Golden Retriever care merită menționat este Bear - primul câine care a ajuns la fața locului după dezastrul de la World Trade Center. Împreună cu supraveghetorul său, John Gilkey, a lucrat la fața locului timp de trei luni, încercând să depisteze persoanele aflate sub dărâmături.
 • Se spune că Golden Retrieverii au o gură extrem de moale, atât de moale încât pot purta un ou crud în gură fără să spargă coaja.
 • Datorită inteligenței lor ridicate și dorinței de a-și mulțumi stăpânul, Golden Retrieverii sunt adesea folosiți în filme și emisiuni TV, printre cele mai cunoscute numărându-se Buddy din Air Bud și Shadow din Homeward Bound.
 • Se crede că este a patra cea mai inteligentă rasă de câini din lume.

Întrebări frecvente despre Golden Retriever

E Golden Retriever un câine leneș?

Nu, Golden Retrieverul e cunoscut pentru energia lui ridicată și activitatea intensă, deci dacă observi semne de lenevie, ar putea să aibă probleme de sănătate sau stres emoțional. Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să contactezi medicul veterinar dacă observi ceva neobișnuit în comportamentul Golden Retriever-ului tău.

Latră mult Golden Retrieverii?

Nu este tipic ca Golden Retrieverii să facă mult zgomot, deoarece nu vor lătra prea des și vor fi tăcuți în cea mai mare parte a timpului. Atunci când o fac, însă, au un lătrat care sună mai degrabă amical, decât amenințător.
 

Este Golden Retriever potrivit pentru începători?

Cu siguranță, Golden Retrieverii sunt animale de companie minunate pentru orice viitor stăpân, indiferent de experiența pe care o are cu animalele de companie. Sunt de încredere, inteligenți și iertători, așa că dresajul lor va fi floare la ureche.

Cât de des trebuie să fie plimbat un Golden Retriever pe zi?

În funcție de vârstă, un Golden Retriever ar trebui plimbat între 15 minute și 2 ore pe zi.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!