Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Beagle

Beagle

Acești căței solizi și îndrăzneți au o expresie blândă și un aspect compact și atletic. Câinii Beagle au blana scurtă, densă și rezistentă la intemperii, într-o gamă largă de culori și modele (pentru detalii, consultă standardul rasei). Au o înălțime de 33-40 cm și cântăresc aproximativ 10-11 kg.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care au mai avut animale până acum
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie medie
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii o dată pe săptămână
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Nu un câine de pază
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Beagle

Câinii din rasa Beagle au un temperament liniștit, fiind crescuți să trăiască în haită, se vor înțelege bine cu majoritatea celorlalți câini. Iubesc copiii, însă trebuie să intre în contact și cu pisicile la o vârstă fragedă pentru a dezvolta relații bune cu acestea. Beagle este un bun câine de pază, care latră la orice este neobișnuit, deși odată ce hoțul intră în casă s-ar putea să-și dorească mai degrabă să se joace cu el!

Origine Beagle

Pe la jumătatea secolului al XVI-lea, ogarii au început să fie clasificați în funcție de scop, respectiv ogari care vânează după vedere, după miros, etc. La momentul respectiv, un ogar mic, creat pentru a ucide iepurii de casă și iepurii sălbatici, a primit numele de „Begles”, un termen franțuzesc având sensul de „gură cască”. Acesta făcea referire la tendința animalelor de a vocifera, respectiv de a lătra în haită. Versiunea anglicizată, desigur, este „Beagle”. Acest câine își datorează originile rasei Foxhound, Harrier și unui copoi mic cunoscut sub numele de „Kerry Beagle”.

Întrebări frecvente despre Beagle

Este un Beagle un câine potrivit pentru un stăpân fără experiență?

Beagle poate fi alegerea perfectă pentru un stăpân de câine fără experiență, deoarece sunt de dimensiuni medii, iubitori și jucauși. Cu toate acestea, pot fi mai dificili de dresat, ceea ce ar putea fi provocator pentru un stăpân fără experiență cu un câine.

Care sunt dezavantajele de a deține un Beagle?

Chiar dacă au multe calități, câinii Beagle pot fi, de asemenea, destul de vocali și pot necesita mult antrenament, ceea ce poate fi văzut ca dezavantaj de către mulți potențiali proprietari.

Este în regulă să lași Beagle-ul singur?

Se recomandă ca Beagle să nu fie lăsat singur mai mult de 4-6 ore pe zi, deoarece poate deveni ușor anxios și plictisit, fiind predispus să devină distructiv.

Este mai bine să iei un Beagle băiat (mascul) sau o femelă?

Cățeii Beagle masculi, cât și femelele pot fi câini de companie minunați, dar, în funcție de ceea ce cauți într-un animal de companie, cățeii Beagle masculi pot fi mai liniștiți și previzibili, în timp ce câinii Beagle de sex feminin pot fi mai energici și exigenți.

A readuce un Beagle la tine poate fi o adevărată provocare, așa că ar trebui să petreci cât mai mult timp posibil învățându-ți Beagle-ul să vină la tine atunci când îl chemi, dar nu este înțelept să te bazezi exclusiv pe asta! Ei sunt și artiști ai evadării, așa că o gardă bună este vitală. Ceea ce un Beagle poate face cu adevărat cu succes este să miroasă.

Prin urmare, caută o clasă de dresaj bazată pe recompense pentru câini care să te învețe cum să joci jocuri de miros și exerciții alături de câinele tău, deoarece acest lucru va îmbunătăți legătura dintre voi doi și vă va oferi ceva la care amândoi să excelați.

Curiozități despre Beagle 

 • Rasa de câini Beagle este una dintre cele mai sănătoase rase de câini cu pedigree, iar această caracteristică, alături de personalitatea lor prietenoasă, nu a avut întotdeauna efecte pozitive asupra lor. Din păcate, au fost adesea folosiți în experimente și vivisecție din cauza stării lor bune de sănătate.
 • De fapt, urechile lor mari și catifelate contribuie la îmbunătățirea abilității unui Beagle de a detecta mirosurile. Atunci când mirosul este direcționat spre sol, urechile lungi creează curenți de aer microscopici care ajută la conducerea mirosului spre nasul lor, sporindu-le capacitatea olfactivă remarcabilă.
 • Datorită dimensiunilor lor perfect gestionabile și abilității lor remarcabile de a mirosi, Beagle-ii sunt folosiți cu succes în aeroporturi din întreaga lume pentru a detecta droguri și alimente. Reușesc în acest domeniu cu brio, iar aspectul lor prietenos nu îi sperie pe pasageri.
 • Cel mai faimos Beagle dintre toți este Snoopy - care, deși nu seamănă cu un Beagle la prima vedere, a contribuit la creșterea popularității rasei Beagle. Un alt Beagle faimos este Odie, companionul lui Garfield, creat de Jim Davies pentru benzile desenate "Garfield" și prezent în numeroase episoade ale seriei animate.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!