Pentru ei, toată pasiunea noastră
Cocker Spaniel American

Cocker Spaniel American

Deși își are originea din Cocker-ul Spaniel englez, câinele Cocker Spaniel American este mai mic, cu un craniu mai rotunjit și o blană bogată și strălucitoare.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie medie
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Nu un câine de pază
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Cocker Spaniel American

Câinele Coker American este un câine vesel și plin de viață. În general, sunt și foarte prietenoși, deși se recomandă o socializare precoce pentru a evita comportamentele temătoare sau anxioase. Unul dintre cele mai mici tipuri de câini de vânătoare, Cocker-ul american este un câine inteligent, care va prospera într-un mediu de familie dacă i se oferă suficientă atenție, mișcare și dresaj.

Istoric și origini Cocker Spaniel American

Țara de origine: America

Se spune despre Cocker-ul englez că a ajuns în America odată cu pelerinajul preoților cu nava Mayflower în anul 1620. În același timp, foarte multe rase au avut parte de același debut, însă, în orice caz, călătoria cu nava Mayflower a avut loc cu mai bine de 250 de ani înaintea înființării Clubului Kennel din Marea Britanie. Prin urmare, tipurile de Spaniel nu fuseseră încă omologate separat.

Este cât se poate de rezonabil să bănuim că primii coloniști din Marea Britanie au dorit să plece spre America împreună cu rasele bune de muncă și de vânătoare. Există, de altfel, documente care atestă că un anumit tip de Cocker Spaniel a călătorit pe nava Mayflower.

La fel ca ruda sa, Cocker-ul englezesc, și Cocker-ul Spaniel American a fost crescut pentru vânătoare. Deși încă are instincte puternic dezvoltate, în prezent, se bucură de o viață liniștită ca animal de companie sau de aparițiile în expozițiile canine.

Stăpânul ideal pentru un Cocker American

Probleme comune de sănătate

Nevoia de mișcare

Nevoia de spațiu

Nutriție și alimentație Cocker Spaniel American

Îngrijirea Cockerului Spaniel American

Dresajul Cockerului Spaniel American

Cele mai bune rase de câini pentru familie

Curiozități despre Cocker Spaniel American

 • Filmul de animație Disney „Doamna și vagabondul” prezintă o versiune animată a unui Cocker Spaniel american în rolul lui Lady. Desenatorul Joe Grant a fost cel care a venit cu ideea pentru acest desen animat, inspirat de năzdrăvăniile Cocker-ului său Springer Spaniel englez, pe nume Lady.
 • Printre proprietarii celebri de Cockeri Spaniel americani se numără Charlize Theron, Oprah Winfrey și cel de-al 37-lea președinte al SUA, Richard Nixon.
 • Cocker-ul american este cel mai mic câine de vânătoare din lume.
 • Datorită naturii sale blânde și vesele, este o rasă de câini des folosit în terapie.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!