Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Afghan Hound

Ogar Afgan

Un câine nobil, cu o alură demnă, câinele afgan are o postură mândră și elegantă, purtându-și blana lungă și strălucitoare ca pe un trofeu prețios. Fiind o rasă mare, câinii adulți măsoară 68–74 de centimetri în înălțime, femelele fiind ceva mai scunde, respectiv 63–69 de centimetri. Blana lor luxuriantă poate fi găsită în toate culorile – de la negru la argintiu, cu toate culorile, gamele și combinațiile intermediare! Greutatea medie este de aproximativ 25 de kilograme, variind între 20 și 27 de kilograme, în funcție de sexul și constituția câinelui.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care au mai avut animale până acum
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o plimbare de mai mult de două ore pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Nu un câine de pază
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Ogar Afgan

Câinele Afgan este făcut să alerge și nu este niciodată mai fericit decât atunci când aleargă la viteză maximă, cu vântul prin blană, urmărind o minge sau o veveriță pe care a zărit-o.

Origine Ogar Afgan

Țară de origine: Afganistan

Una dintre cele mai vechi din lume, rasa Ogar Afgan a intrat pentru prima dată în atenția lumii occidentale în secolul
al XIX-lea. Istoricul său exact este necunoscut, deși legendele abundă. În Afganistan există mai multe variații ale rasei. Au fost folosiți pentru pază și a mâna turmele, dar și pentru a vâna antilope, iepuri, căprioare și chiar lupi, șacali sau pume.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!