Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră

Tipuri de câini

Câinii sunt printre cele mai populare și îndrăgite animale de companie datorită personalității lor afectuoase și loiale. Există multe rase și tipuri diferite de câini, fiecare cu propriile caracteristici și trăsături. Te invităm să explorăm împreună cele mai comune clasificări ale tipurilor de câini.

Câini de talie mică - aceasta este o clasificare bazată pe dimensiunea câinilor, ei fiind adesea preferați de stăpânii ce locuiesc în apartamente sau de cei care călătoresc frecvent și își doresc un câine mic și ușor de transportat. 
Câini de talie medie - aceștia sunt adesea aleși de familii care au copii sau de persoane care vor un câine activ și energic. 
Câini de talie mare - sunt potriviți pentru persoanele care au nevoie de un camarad puternic și loial, ce le poate oferi protecție.
Pentru o îngrijire corespunzătoare, ei au nevoie de mai mult spațiu, mișcare regulată și exerciții.
Câini de vânătoare - sunt preferații celor care își doresc un însoțitor pentru vânătoare sau pentru alte activități în aer liber.
Aceștia sunt mai activi și mai energici decât alții, având nevoie de multă mișcare și stimulare mentală.
Câini utilitari - special instruiți pentru a ajuta persoanele cu dizabilități sau pentru a interveni în situații de urgență, precum cutremure sau avalanșe.
Câini ciobănești  - sunt o categorie distinctă, fiind crescuți și antrenați pentru a proteja turmele de animale de la țară. Sunt de obicei mari și puternici și au o personalitate loială, devotată.