Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Yorkshire Terrier

Terrier Yorkshire Terrier

Câinele Yorkshire Terrier, este o rasă tip jucărie care se remarcă datorită blăniței sale lungi și bogate, având o textură foarte asemănătoare cu cea a părului uman. Culoarea blănii este și ea neobișnuită, fiind un albastru metalic combinat cu auriu (bronz închis). El emană, de asemenea, un aer de noblețe, ținându-și întotdeauna capul sus.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie foarte mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier este un câine mic cu o atitudine impunătoare. Acesta este un câine care într-o secundă se va cuibări fericit pe genunchii bunicii, bucurându-se de o îmbrățișare caldă, iar în secunda următoare va sări în aer și va alerga după câinele vecinului, promițând să-i arate cine este șeful. Până la urmă, Yorkie-urile sunt terrieri și își vor apăra teritoriul cu vârf și îndesat.
Acesta este un câine cu o atitudine puternică într-un corp mic! Debordând de energie și curiozitate, el se implică în orice activitate din jurul său - astfel, stăpânii trebuie să se acomodeze cu gândul că vor fi însoțiți mereu de umbra lor investigatoare (și deseori gălăgioasă). Acesta este un câine care are nevoie de multă mișcare și stimulare fizică - iubește plimbările lungi, dar are nevoie și de jocuri în casă pentru a-și menține mintea ocupată.

Istoric și origini Yorkshire Terrier

Țara de origine: Germania

Cunoscut sub numele de Fantoma Gri, originile Weimaraner-ului provin de la curtea Marelui Duce Karl August de Weimar, în jurul anului 1810. 
Scopul său era să creeze un câine de vânătoare perfect, așadar a încrucișat câini Pointeri de vânătoare germani, câini de vânătoare francezi și Bloodhounds (câini de vânătoare de sânge) pentru a obține un câine care să fie la fel de bucuros vânând urși, precum ar fi vânând păsări. 
Își dorea, de asemenea, un câine care să atragă atenția și să reprezinte un simbol al nobilimii.
Rasa a fost protejată cu strictețe în Germania, până înainte de izbucnirea celui De-al Doilea Război mondial, când un crescător a reușit să obțină un mascul și două femele pe care le-a dus în Statele Unite. În 1943, AKC (American Kennel Club) a recunoscut rasa, dar abia în anii 1950 aceștia au ajuns în Marea Britanie.

Curiozități despre rasa Yorkshire Terrier

 

 • Yorkshire Terrierul a fost crescut pentru a vâna și ucide șobolani în minele de cărbune fiind suficient de mic pentru a se încăpea în buzunarul unui miner!
 • Deși Chihuahua este recunoscut ca fiind cea mai mică rasă de câini din lume, cel mai mic câine din toate timpurile a fost un Yorkshire Terrier, care avea doar 6 cm înălțime.
 • Un Yorkshire Terrier curajos, pe nume Smoky, a fost mascota Forțelor Aeriene Americane și a participat la 12 misiuni de luptă, fiind recompensată cu opt stele de bătălie. Ulterior, Smoky a devenit primul câine terapeut din istorie, vizitând aviatori și soldați răniți în spital.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!