Pentru ei, toată pasiunea noastră
Chihuahua cu par lung

Chihuahua (cu păr lung)

Chihuahua cu păr lung este un câine de rasă de talie mică, cu părul drept sau ușor ondulat, întâlnit într-o varietate de culori, de la cafeniu la negru. Urechile ar trebui să fie pline de zulufi, gâtul înconjurat de o coamă bogată, iar picioarele ar trebui să fie frumos franjurate. Este un câine delicat și compact, iar la maturitate, poate atinge o înălțime între 15 și 23 cm și o greutate între 1,8 și 2,7 kg.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de jumătate de oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie foarte mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Chihuahua

Chihuahua are tendința de a forma o legătură strânsă cu una sau două persoane, fiind extrem de afectuos cu proprietarul său. Este plin de viață, inteligent și curios. Cu toate acestea, fără o socializare adecvată, nu va accepta cu ușurință străinii și va deveni nervos, chiar și agresiv. Chihuahua trebuie să fie învățat să socializeze cât mai devreme posibil, altfel va deveni anxios în medii noi și nu se va înțelege cu străinii, copiii sau alte animale de companie. Este o rasă de tip clan, prin urmare adoră să aibă alți Chihuahua în jur.

Istoric și origini Chihuahua

Chihuahua cu păr lung este un câine de rasă de talie mică, cu părul drept sau ușor ondulat, întâlnit într-o varietate de culori, de la cafeniu la negru. Urechile ar trebui să fie pline de zulufi, gâtul înconjurat de o coamă bogată, iar picioarele ar trebui să fie frumos franjurate. Este un câine delicat și compact, iar la maturitate, poate atinge o înălțime între 15 și 23 cm și o greutate între 1,8 și 2,7 kg.

Probleme comune de sănătate

Nevoia de mișcare

Nevoia de spațiu

Nutriție și alimentație Chihuahua - alege hrana potrivită

Îngrijire Chihuahua

Dresajul câinilor Chihuahua

Cele mai bune rase de câini pentru familie

Știai aceste curiozități despre Chihuahua?  

 • Chihuahua este faimos pentru faptul că este cel mai mic câine din lume.
 • Popularitatea lor a crescut recent, devenind animalul de companie preferat și răsfățat al celebrităților, ceea ce a dus la reproducere iresponsabilă.
 • Chihuahua tremură des, dar acest lucru nu înseamnă întotdeauna că le este frig; se întâmplă și atunci când sunt excitați sau speriați!
 • Cel mai mic câine în viață în prezent este un Chihuahua numit Milly, având o înălțime de doar 9.65 cm!
 • În ceea ce privește mărimea creierului în comparație cu corpul, Chihuahua are cel mai mare creier dintre toate rasele de câini.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!