Pentru ei, toată pasiunea noastră
Cairn Terrier

Cairn Terrier

Cu picioare scurte și o constituție solidă, câinii Cairn Terrier au un aspect de vulpe, blana tare și urechi mici și ascuțite. Deși nu sunt greoi, sunt căței foarte musculoși, cu aspect de muncitor, cu blana exterioară tare și deasă, și un strat inferior scurt, moale și lipit de piele. Exemplarele Cairn pot fi crem, galben pai, roșii, gri sau aproape negre cu inserții în toate culorile. Un adult Cairn măsoară 28-31 cm și cântărește aproximativ 6-7.5 kg.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii o dată pe săptămână
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Este o rasă veselă, alertă, vioaie și extrovertită care poate fi antrenată să trăiască în foarte bună înțelegere cu copiii. Se vor înțelege de asemenea cu alți câini, deși unii își vor apăra teritoriul. Totuși, trebuie să fie învățați de la o vârstă fragedă să accepte pisicile și alte animale din gospodărie, altminteri le vor vâna când vor mai crește. Pot deveni independenți și încăpățânați, de aceea este esențial dresajul blând, dar ferm.

Origine

Țară de origine: Scoția

Câinii Cairn sunt originari din insulele vestice ale Scoției și îndeosebi din Insula Skye și sunt cunoscuți încă din anii 1500. Rasa a fost denumită după pietrele (cairns) care erau așezate pentru a marca o graniță sau un mormânt. Aceste pietre au devenit ascunzătoarea preferată a vulpilor și a altor dăunători, iar micul, dar curajosul, Cairn Terrier a fost creat pentru a pune pe fugă animalele dăunătoare. Dintr-o varietate largă de câini de tip terrier au apărut încet-încet patru rase distincte: Cairn, Skye, West Highland White și Scottish.

Sănătate

Exerciții

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!