Pentru ei, toată pasiunea noastră
Retriever (Labrador) Mobile

Labrador Retriever

Labradorii sunt câini de talie mare, cu o construcție puternică și o structură osoasă bună. Capul lor este lat, cu ochi blânzi și inteligenți, indicatori perfecți ai caracterului lor prietenos și, în general, ai naturii lor sociabile. Coada câinilor Labrador Retriever este descrisă ca fiind „ca de vidră", deoarece este puternică și se mișcă aproape constant.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o plimbare de mai mult de două ore pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Nu un câine de pază
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Labrador Retriever 

Labradorul Retriever este un câine activ, prietenos și iubitor, care se bucură de compania umană și care nu dorește nimic altceva decât să-și mulțumească stăpânii (cu excepția, poate,  de la hrana pentru câini și de la săritul în orice apă pe care o găsește!). Sunt animale de companie ideale pentru familiile cu copii și se înțeleg bine și cu alte animale. Labradorii sunt o rasă foarte veselă, extrem de afectuoasă, dând din coadă în mod constant și fiind mereu în mișcare. Sunt ușor de dresat, dornici să învețe și să mulțumească și pot pune laba pe aproape orice. Cu toate acestea, sunt niște gurmanzi – aspect excelent pentru dresaj, dar nu și pentru talie!
 

Istoric și origini Labrador 

Țara de origine: Canada

Rasa Labrador Retriever nu provine din Labrador, ci își are originea din coasta Newfoundland, în timpul secolului al XVII-lea. Labradorii au fost dresați de pescari pentru a aduce pe uscat plasele de pescuit din apele înghețate, urmând ca la începutul secolului al XIX-lea, să fie introduși în portul Poole din Marea Britanie. Erau atât de frumoși și cu o personalitate atât de agreabilă, încât pescarii primeau nenumărate oferte de cumpărare din partea englezilor. Datorită abilităților sale excepționale, a avut un succes imediat ca și câine de vânătoare. Contele de Malmesbury a fost fascinat de acești câini, cunoscuți la acea vreme sub numele de Saint John's Dogs, și a început să îi crească, numindu-i „Labrador Dogs”. În zilele noastre, pe lângă faptul că sunt animale de companie îndrăgite de familii, labradorii încă mai sunt folosiți drept câini de vânătoare.
 

Sănătate și probleme comune

Nevoia de mișcare pentru Labrador

Nevoia de spațiu

Nutriție și alimentație pentru câinele Labrador Retriever

Igienă și toaletare

Dresajul Labradorilor

Cele mai bune rase de câini pentru familie

Știai aceste curiozități despre Labrador Retriever?

 • Inițial, Labrador Retrieverii au lucrat cu pescarii și au fost crescuți pentru a aduce pe uscat plasele încărcate cu pește.
 • Labradorii și-au îndreptat apoi lăbuțele către o serie întreagă de domenii, inclusiv: detectarea drogurilor și a explozibililor, căutare și salvare și chiar ghidaj pentru persoanele cu dizabilități!
 • Este una dintre cele mai populare rase de câini din SUA și Marea Britanie.
 • Puteți găsi Labrador Retriever pui în toate culorile (negru, galben și ciocolatiu) 
 • Primul câine antrenat în semnalizarea glicemiei pentru diabetici din lume a fost un labrador pe nume Armstrong!
   

Întrebări frecvente despre Labradori

Sunt Labradorii leneși?

Labradorii sunt cunoscuți pentru a fi foarte activi și sociabili, dar pe măsură ce îmbătrânesc, ar putea deveni mai leneși.

Ce ar trebui să știu despre un Labrador?

Labradorii se simt în largul lor în apă și le place să se bucure de bălăceală, așa că nu vă mirați dacă îi vedeți sărind în balți și murdărindu-se puțin. De asemenea, această rasă este ușor de dresat și sunt câini versatili, ceea ce înseamnă că pot învăța să facă aproape orice.

Sunt Labradorii inteligenți?

În general, Labradorii sunt considerați câini foarte inteligenți. Datorită originii lor de câini de vânătoare, aceștia au instincte și inteligență dezvoltate.

Latră mult Labradorii?

Labradorii nu sunt în mod special gălăgioși și de obicei rămân liniștiți, cu excepția momentelor când doresc să atragă atenția cuiva sau când se simt provocați.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!