Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Ciobanesc Belgian Malinois

Ciobănesc Belgian Malinois

Ciobănescul Belgian Malinois este un câine cu un aspect de invidiat, de talie medie spre mare, care emană putere și agilitate. Cu o constituție atletică și o blană scurtă și ce stă lipită de corp, acest companion este o adevărată "mașină sport" în lumea canină, făcându-și loc într-o ligă proprie, departe de imaginea robustă și "utilitară" a câinelui ciobănesc german. Cu Malinois, vei avea parte de o experiență cu adevărat deosebită!

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o plimbare de mai mult de două ore pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Ciobănesc Belgian Malinois

A spune că Malinoisul nu este pentru cei slabi de inimă este un eufemism, nu poartă porecla de "Maligator" degeaba. Aceasta este o rasă afectuoasă, devotată, dar intensă, care are nevoie de un stăpân experimentat, dedicat antrenamentului nu doar ca hobby, ci ca un mod de viață.

Un Malinois bine antrenat poate excela în orice sport, dar este predispus să păzească și să muște, și ar fi neînțelept să te aștepți la ceva mai puțin.

Foarte inteligent, vigilent, loial și isteț, Malinoisul nu este un câine pe care să-l subestimezi, și nici să-l lași să se distreze singur.

Istoric și origini Ciobănesc Belgian Malinois

Țara de Origine: Belgia

Malinoisul face parte din cele patru varietăți de câini belgieni de tip Ciobănesc, Belgian Sheepdog (celelalte fiind Laekenois, Tervueren și Groenendael), denumite după regiunile din Belgia de unde provin.

Deși tipurile de câini ciobănești harnici au fost recunoscute rase de câini în Belgia încă din Evul Mediu, abia în anii 1890 un profesor de la Școala Belgiană de Științe Veterinare a înregistrat standardele pentru cele patru tipuri. Acesta a observat că principalele diferențe erau la tipul de blană și a împărțit rasa în cele patru tipuri, recomandând să fie crescuți ca rase separate.

Malinoisul a fost primul care a dezvoltat un tip standard și a rămas fidel acestuia, devenind cea mai populară dintre cele patru varietăți și în ziua de azi. Ei au fost și primii câini belgieni utilizați ca și câini de poliție sau de patrulare la frontiere, o muncă la care s-au descurcat excelent și pe care o fac și astăzi.

Curiozități despre câinele Ciobănesc Belgian Malinois

 • Câinele Ciobănesc Belgian Malinois a devenit foarte popular în ultima vreme datorită numeroaselor filme în care apar sau în care joacă membri ai acestei rase.
 • Cu mult timp înainte, însă, Malinois au fost adevărați eroi muncitori, servind în Primul Război Mondial ca mesageri și asistenți ai Crucii Roșii, trăgând cărucioare de ambulanță și căruțe cu arme de foc.
 • Astăzi, Malinois sunt încă foarte populari ca și câini militari, iar un Malinois belgian numit Cairo a făcut parte din echipa Navy SEAL care l-a capturat pe Osama bin Laden în 2011.
 • Belgian Malinois sunt folosiți pentru a păzi incinta Casei Albe.
 • Câinele Ciobănesc Belgian Malinois este câinele preferat al echipelor Navy Seals datorită curajului lor de neclintit. Această caracteristică este esențială, deoarece acești patrupezi sunt antrenați să sară din avioane și să facă parașutism alături de operatorii lor! 
 • Pentru a afla și mai multe informații despre câinii ciobănești, te invităm să consulți ghidul nostru complet.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!