Pentru ei, toată pasiunea noastră
caine Bulldog Francez

Bulldog Francez

Dacă ești în căutarea celui mai bun prieten, cu o personalitate adorabilă și un talent aparte pentru năzdrăvănii, te invităm să faci cunoștință cu Bulldogul Francez. Originar, de fapt, din Anglia, Bulldogul Francez a devenit un câine foarte popular în ultimii ani datorită înfățișării sale simpatice, urechilor de liliac și feței morocănoase.  

Câinele Bulldog Francez nu ne cucerește doar prin aspect, ci și prin comportamentul jucăuș, firea iubitoare și personalitatea lui fermecătoare. 

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de jumătate de oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii o dată pe săptămână
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Înfățișare Bulldog Francez

Frenchie-ul este un cățeluș cu un aspect încântător, semănând cu un Bulldog în miniatură, cu același bot turtit, coadă scurtă și blană netedă, dar cu urechi ca de liliac. Deși câinii din rasa Bulldog Francez sunt mici, au o structură osoasă puternică și picioare musculoase. În ceea ce privește culoarea blăniței, aceasta poate varia destul de mult, de la negru, până la alb, cafeniu, ciocolatiu sau mai rar, liliac.

În ciuda apariției atletice, pot fi uneori campioni la lenevitul pe canapea, deși, de cele mai multe ori, se bucură și de o doză de mișcare.
 

Personalitate Bulldog Francez

Datorită naturii sale iubitoare și a temperamentului jucăuș, este perfect pentru familii. Personalitatea Bulldogului Francez este greu de încadrat într-o anumită categorie; poate fi jucăuș și agitat sau leneș și relaxat. Îi place în egală măsură să doarmă și să se joace, fiind de asemenea foarte curios. În ciuda stângăciilor, este un câine foarte inteligent și poate fi ușor de dresat. Nu latră foarte mult, prin urmare este o alegere perfectă dacă locuiești în apartament, deși se poate adapta fără probleme și la curte.

Bulldog Francez este o rasă foarte curajoasă și, de multe ori, se crede mai mare decât este, de fapt! – prin urmare, poate intra în conflict cu alți patrupezi. În plus, din cauza feței aplatizate și a lipsei cozii, ceilalți câini îi pot citi mai greu comportamentul. 

Un Bulldog Francez reprezintă alegerea excelentă dacă locuiești într-un apartament – nu foarte mare, nu ești foarte activ, dar îți place să vă jucați. De asemenea, nu trebuie să te deranjeze nici sforăitul... 
 

Istoric și origini Bulldog Francez

French Bulldogul descinde din buldogul de „jucărie”, fiind o versiune în miniatură a Bulldogului englez, o rasă populară în rândul producătorilor de dantelă din Nottingham. În timpul revoluției industriale, s-au mutat în Franța, luându-și cățeii cu ei. Ajunși acolo, rasa s-a schimbat – posibil prin amestecarea cu Pug-ul și unii terrieri, ajungându-se, astfel, la Bulldogul Francez pe care îl știm și îl iubim astăzi.

Deși toți Bulldogii Francezi au în prezent urechi de liliac, inițial, urechile lor erau micuțe ca ale buldogului englez. Ulterior, după o dezbatere aprinsă între fanii buldogilor americani și francezi, s-a decis ca urechile cu aspect de liliac, preferate de francezi, să devină standardul pentru această rasă. 
 

Stăpânul ideal

Nevoia de mișcare a Bulldogilor Francezi

Nevoia de spațiu

Nutriție și hrănire

Toaletare Bulldog Francez

Dresaj Bulldog Francez

Este Bulldogul Francez potrivit pentru familii?

Curiozități despre câinele Bulldog Francez

 • Deși au fost folosiți pentru a alunga șobolanii în mediul rural, zvonurile despre aspectul lor nonconvențional s-au răspândit la Paris, unde au fost adoptați de cei care doreau să pară îndrăzneți din punct de vedere social. Au devenit faimoși prin picturile lui Degas și Toulouse-Lautrec. Încă mai pot fi găsite cărți poștale cu femei îmbrăcate sumar pozând cu „Bouledogues Français”. 

 • În majoritatea cazurilor, Bulldogii Francezi nu pot înota. Din cauza botului lor scurt, pentru a putea respira, trebuie să se încline pe spate și să-și ridice nasul și gura deasupra apei, capul lor mare și picioarele scurte îngreunându-le menținerea la suprafață. 
   
 • Din păcate, un French Bulldog ghinionist, pe nume Gamin de Pycombe, se afla pe Titanic. Fusese cumpărat din Anglia cu suma de 150 de lire sterline (adică 13.500 de lire sterline în prezent) și avea o asigurare de 750 de dolari, sume foarte mari pentru vremea respectivă.
 • Un Bulldog Francez pe nume Bugsy a avut grijă de un pui de urangutan pe nume Malone, care a fost abandonat de mama sa la grădina zoologică Twycross. 
 • Deși nu latră, sunt foarte vorbăreți și comunică prin țipete, cârâituri și scâncete!

Întrebări frecvente

Pot fi lăsați Bulldogii Francezi singuri în timpul zilei?

Dacă sunt dresați, French Bulldogii pot fi lăsați singuri până la 4-6 ore, însă nu suportă foarte bine acest lucru, deoarece au fost crescuți pentru a fi mereu în compania oamenilor. Sunt predispuși la anxietate de separare.

Sunt greu de dresat pentru a-și face nevoile afară?

Cu răbdare și perseverență, pot învăța în câteva luni.

Ai nevoie de multă experiență pentru a avea un Bulldog Francez?

Bulldogii Francezi sunt o alegere excelentă pentru persoanele care nu au mai avut un cățel, deoarece sunt adaptabili și, spre deosebire de rasele de talie mai mare, nu au nevoie de atât de multă mișcare.

Bulldogii Francezi latră mult?

Nu, Bulldogii Francezi sunt destul de liniștiți și nu latră mai deloc, prin urmare, sunt perfecți pentru apartament.

 

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!