Pentru ei, toată pasiunea noastră
Bichon Maltez Mobile

Bichon Maltez

Bichonul Maltez este un câine de talie mică, cu un aspect deosebit și un aer aristocratic. Ochii rotunzi și închiși la culoare contrastează cu blana sa lungă și mătăsoasă, de un alb pur.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de jumătate de oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Bichon Maltez

În ciuda dimensiunilor sale, Bichonul Maltez este un câine destul de curajos. Dacă are parte de o socializare precoce, va fi un câine destul de prietenos. Este cunoscut pentru faptul că formează o legătură foarte strânsă cu stăpânii și îi face plăcere să îi însoțească peste tot.

Istoric și origini Bichoni Maltezi

Țara de origine: Malta

Bichonul Maltez este una dintre cele mai vechi rase de câini de talie mică. Primele mențiuni datează de la începutul anilor 1800, cu toate că este foarte posibil să fi fost deja în Malta de sute de ani. Erau cunoscuți drept câinii nobililor – fiind, de altfel, pictați frecvent în tablourile din acea vreme. De-a lungul secolelor XIX și XX, Bichonii Maltezi au devenit din ce în ce mai populari, atât în Malta, cât și în alte țări, făcându-și rapid fani în întreaga lume, datorită aspectului și temperamentului lor. Au apărut pentru prima dată într-o expoziție canină în anul 1859, în Anglia. 
 

Sănătate și probleme des întâlnite

Nevoia de mișcare a Bichonilor Maltezi

Nutriție și hrănire Bichon Maltez

Toaletare Bichon Maltez

Dresaj Bichon Maltez

Cele mai bune rase de câini pentru familie

Curiozități despre Bichon Maltez

 • Această rasă a fost foarte îndrăgită de regalitate. Se spune că, atunci când Maria, regina Scoției, a fost decapitată, Bichonul ei Maltez a fost descoperit după execuție, ascuns sub fustele ei.
 • Bichonii Maltezi au fost cunoscuți sub mai multe denumiri de-a lungul anilor, inclusiv: Melitae Dog, Ye Ancient Dogge of Malta, Roman Ladies Dog, The Comforter, Spaniel Gentle, Bichon, Maltese Lion Dog și Maltese Terrier.
 • Sunt foarte buni la sărituri și cunoscuți pentru faptul că nu se tem de înălțime!
 • A existat un Bichon Maltez milionar numit Trouble, cu o avere de 2 milioane de dolari.
   

Întrebări frecvente despre Bichon Maltez

Care e cea mai bună mâncare pentru un Bichon Maltez?

Cea mai bună mâncare pentru Bichonul Maltez este o hrană de înaltă calitate, care să satisfacă nevoile nutriționale specifice ale acestei rase, cu ingrediente sănătoase și echilibrate. Poți alege hrana uscată sau hrana umedă de calitate superioară pentru a asigura o alimentație corespunzătoare.

Ce mănâncă Bichonii pentru a-și menține blana strălucitoare?

Bichonii Maltezi se hrănesc cu hrană adecvată pentru câini de talie mică, care conține proteine de calitate și nutrienți esențiali. Pentru a menține blana lor albă și strălucitoare, este important să-i periezi zilnic și să le oferi o dietă bogată în acizi grași omega-3, care să contribuie la sănătatea pielii și a blănii. Vezi gama de hrană Purina One Mini pentru câini

Ce mănâncă un pui de Bichon Maltez și ce trebui să știu despre hrănirea lor?

Când vine vorba despre hrănirea unui Bichon Maltez pui, este esențial să optezi pentru o hrană special formulată pentru puii de câine. Hrana pentru câini junior conține nutrienții esențiali necesari pentru o creștere sănătoasă. Asigură-te că îi oferi o hrană de calitate superioară și contribuie la dezvoltarea sănătoasă și fericită a micuțului tău Bichon Maltez. Urmează cu strictețe instrucțiunile privind cantitățile recomandate pe ambalaj.

Sunt Bichonii Maltezi câini potriviți pentru viața în apartament?

Da, Bichonii Maltezi se simt excelent în apartamente și sunt câini de companie ideali pentru medii închise. Cu toate acestea, este esențial să facă mișcare zilnic și să le acorzi atenția de care au nevoie. Socializarea și interacțiunea cu acești câini sunt la fel de importante pentru a-i menține fericiți și sănătoși.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!