Ciobanesc german

German Shepherd Dog
Ciobănescul german e unul dintre cei mai recunoscuți câini din lume. Are un aspect musculos, fiind un câine alert cu o atitudine nobilă și distantă. Sunt câini agili și bine echilibrați, care inspiră mândrie. Blana vine într-o mulțime de culori (vezi standardul rasei), e tare și aspră la suprafață și densă dedesubt. Înălțimea ideală pentru masculii adulți e de 63 cm, iar pentru femele de 58 cm. Greutate variază între 30 și 36 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Formată dintr-o varietate de diverși câini ciobănești, rasa de câini Ciobănesc German a fost crescută inițial pentru a mâna turmele și își află originile în secolul al VII-lea. Câinii Ciobănești Germani (GSDs) au fost prezentați pentru prima dată în 1882, iar în 1899 s-a format Verein fur Deutsche Schaferhunde, respectiv Clubul de crescători pentru GSDs. Prin intermediul acestui club au fost dezvoltați GSD pentru a fi folosiți de poliție și de forțele armate, salvând astfel rasa de la dispariție în vremurile tulburi de la începutul secolului al XX-lea. În timpul Primului Război Mondial nemții au folosit Ciobăneștii Germani ca și câini mesageri și pentru a localiza răniții. Soldații aliați au admirat inteligența și curajul acestor câini și au luat mulți dintre ei acasă după război, punând astfel bazele acestei rase în alte țări.

Personalitate

Ciobănescul German va forma o legătură foarte strânsă cu stăpânul lui și va dori să fie împreună cu acesta cât mai mult posibil. Deși această rasă nu necesită multă atenție, el vă va răspunde însutit cu loialitate și aptitudini de paznic incoruptibil. Pe de altă parte, dacă nu faceți efortul de a socializa și a dresa un GSD vor apărea probleme cu încrederea de sine și insubordonare. Acest câine este dornic să învețe și răspunde foarte bine la dresaj, așa că ar trebui să fie un elev eminent la orele de dresaj.

Sănătate

Ciobănescul German este predispus la o serie de probleme, inclusiv boli gastrointestinale, o afecțiune a stomacului specifică (dilatația gastrică-volvulus), o afecțiune a coloanei vertebrale și epilepsie. Ca și multe alte rase, acești câini pot suferi de displazie de șold și cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea este importantă evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere.

Exerciții

Puiul de Ciobănesc trebuie dresat cu blândețe pentru a evita vătămarea încheieturilor încă moi și în formare. Un Ciobănesc German adult în formă va avea nevoie de peste două ore de exercițiu zilnic în afară de multiple oportunități de a-și folosi inteligența în timpul dresajului sau în jocuri de gândire.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit crescut, ei au nevoie de o combinație diferită de nutrienți, minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie medie sau mică. Aceste nevoi pot pot fi susținute printr-o alimentație corespunzătoare care asigură acest aport de nutrienți, cum ar fi hrana uscată PURINA® FRISKIES® Balance, dedicată câinilor cu nivel sporit de activitate și nevoi nutriționale ridicate, cum sunt cei din rasa Ciobănesc German. Oferă-i varietate câinelui tău și combină hrana uscată cu hrana umedă PURINA® FRISKIES® Adult, pentru un plus de gust și savoare. Ciobănescul German este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc. Atenție sporită trebuie să se acorde și igienei orale, care contribuie pozitiv la bunăstarea lui generală, iar acest lucru se poate face foarte simplu cu recompense precum PURINA® DENTALIFE® pentru câini de talie mare. Aceasta ajută la curățarea dinților, inclusiv a celor din zone greu de accesat, predispuși la apariția tartrului și a plăcii bacteriene.

Îngrijire

Îngrijirea se va face de câteva ori pe săptămână printr-un periaj viguros pentru a îndepărta părul mort sau căzut. Dacă este vorba despre un Ciobănesc German cu părul lung este necesar și pieptănatul. Nu se impune trimarea, iar îmbăierea se va face doar dacă este nevoie. Este un câine care năpârlește, însă cu cât îl îngrijiți mai bine, cu atât va năpârli mai puțin.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.