Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră

Înţelegerea pisicilor

Cu toții suntem de acord că pisicile au un caracter puternic ce este susținut de comportamentul lor unic și independent. Cu toate că acestea și-au câștigat reputația drept animale de companie cu personalitatea misterioasă, comportamentul lor a fost studiat de-a lungul timpului, observându-se că urmează un tipar logic ce oferă chiar posibilitatea unui dresaj.

Astfel, pentru orice stăpân este foarte important să studieze comportamentul felinei sale, începând de la limbajul corpului (mișcări ale cozii, ale urechilor, dilatarea sau micșorarea pupilelor, poziționare cozii etc.), până la modalitățile de comunicare prin mieunat, tors sau chiar mârâit pentru a înțelege mai bine nevoile acesteia și pentru a dezvolta o relație echilibrată și afectuoasă.

De asemenea, este important să conștientizezi că fiecare pisică are personalitatea și preferințele sale unice. Unele pisici se pot bucura de îmbrățișări și pupici, în timp ce altele preferă să petreacă timp în singurătate. Acordarea unei atenții sporite asupra limbajului corporal și verbal al pisicii tale te va ajuta în identificarea preferințelor sale de moment. Mai mult, se va consolida încrederea pe care o are în tine deoarece vei înțelege mai bine care îi sunt limitele și îi vei putea respecta nevoile.

Descoperă tot ce trebuie să ştii despre comportamentul pisicilor – de la modurile în care acestea îşi arată afecţiunea, la modalitățile prin care poţi opri o bătaie între pisici.