Pentru ei, toată pasiunea noastră
Felix Logo
Este pisica mea deja în vârstă?

Cat traieste o pisica si ... este pisica mea deja in varsta?

2 minute de citit
Felix Logo
Sponsorizat de Felix

Pisica ta este un membru important al familiei și înțelegem că nu este plăcut să te gândești că aceasta îmbătrânește.

Deoarece pisicile nu dezvoltă riduri ca noi, semnele de bătrânețe la pisici nu sunt mereu evidente. E posibil ca schimbările pisicii să înceapă de la interior, când se apropie de anii de aur și vor îmbătrâni treptat, ca și noi. Deși nu există o vârstă exactă de la care pisica ta devine în vârstă, de obicei pisicile sunt considerate senioare de la șapte ani. Deși îmbătrânirea este un proces natural, aceasta poate veni și cu o serie de schimbări la care trebuie să te aștepți. Responsabilitatea ta, la fel ca până acum, este să-i acorzi pisicii atenție deosebită și să fii atent la nevoile acesteia, astfel încât funcțiile organismului să rămână sănătoase. Sistemul imunitar al pisicilor în vârstă nu este la fel de puternic ca cel al unei pisici cu o vârstă mai mică, ceea ce înseamnă că are nevoie de o alimentație potrivită care îi poate întări sistemul imunitar. Poți încerca hrana uscată PURINA® ONE® ADULT, care întărește sistemul de apărare al pisicii de la interior spre exterior și reduce totodată acumularea de tartru cu până la 40%, contribuind la promovarea sănătății orale.

Este pisica mea deja în vârstă?

Te-ai întrebat cât trăiește o pisică? 

Transformă vârsta pisicii în ani omenești cu ajutorul tabelului de mai jos și află astfel vârsta pisicii tale. 

Tabel vârsta pisici

Vârsta pisicii   Vârsta umană 
1 an 7 ani
2 ani 15 ani
3 ani 28 ani
4 ani 32 ani
5 ani 36 ani
6 ani 40 ani
7 ani 44 ani
8 ani 48 ani
9 ani 52 ani
10 ani 56 ani
11 ani 60 ani
12 ani 64 ani
13 ani 68 ani
14 ani 72 ani
15 ani 76 ani
16 ani 80 ani
17 ani 84 ani
18+ ani 88 ani


Care e speranța medie de viață a pisicii?


Durata medie de viață a pisicilor de interior este de 16 până la 18 ani, iar unele chiar ating (sau depășesc) vârsta de 20 de ani. Majoritatea pisicilor de exterior ating vârsta de 13-14 ani. Cât trăiește o pisică depinde nu doar de factorii externi deoarece speranța de viață la pisici variază, de asemenea, în funcție de rasă. 


De ce e important să cunoaștem cât trăiește o pisică? 

Să cunoaștem etapa din viața ei ne ajută să anticipăm și să abordăm cu delicatețe eventualele probleme legate de îmbătrânire. Când știm exact că pisica noastră îmbătrânește, putem oferi cea mai bună îngrijire posibilă pentru a-i asigura o viață lungă și sănătoasă.

Rinichii pisicii tale vor suferi câteva modificări specifice vârstei, ce pot afecta funcția renală. Asigură-te că ești atent la acest lucru și că îi oferi hrana potrivită pentru pisici. Poți să începi să hrănești pisica în vârstă cu alimente care conțin antioxidanți, deoarece aceștia susțin sănătatea rinichilor, cum ar fi hrana uscată pentru pisici PURINA ONE URINARY, care acționează direct asupra sistemului urinar al pisicilor. Această hrană va apăra tractul urinar al pisicii împotriva inflamației și va ajuta la controlul PH-ului urinar.

Cu alimentația adecvată, vizite regulate la veterinar și puțină îngrijire suplimentară, nu există niciun motiv pentru care pisica ta să nu rămână fericită și sănătoasă.

Ghidul nostru despre îngrijirea pisicii în vârstă îți va oferi informații utile pentru a te asigura că pisica ta este cât mai fericită și mai sănătoasă.

Articole asemănătoare

Felix