Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră

Sănătatea pisicilor senioare

Sănătatea pisicilor senioare reprezintă un subiect delicat pe care orice stăpân este necesar să-l cunoască. Odată cu vârsta, animalele de companie sunt mult mai predispuse să dezvolte probleme de sănătate, ceea ce va necesita o preocupare și îngrijire mai atentă din partea fiecărui proprietar.

În general, pisicile considerate senioare depășesc vârsta de 8-10 ani. Acestea se confruntă de cele mai multe ori cu probleme legate de îmbătrânirea corpului și încetinirea întregului ritm al organismului, atât din punct de vedere fizic, cât și mintal. Pisicile în vârstă, au nevoie de controale regulate la medicul veterinar pentru preîntâmpinarea oricăror afecțiuni sau chiar pentru tratarea celor deja existente, după caz.
Acest aspect este necesar atunci când prioritatea ta este reprezentată de bunăstarea pisicii, mai ales în cazul felinelor vârstnice care se pot confrunta cu diverse boli precum probleme dentare, probleme urinare, artitra, tumori sau chiar hipertiroidism.

Prin urmare, îngrijirea unei pisici senioare necesită o atenție specială, având în vedere că pe măsură ce înaintează în vârstă, aceasta devine mai vulnerabilă în faţa problemelor de sănătate. Află cum poţi observa simptomele din timp.

Arată 1 din 1 articole
Articole populare