Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pro Plan logo
Gatos a comer em tigelas

Alimentaţia pisicii tale în vârstă

6 minute de citit
Pro Plan logo
Sponsorizat de Pro Plan

În jurul vârstei de șapte ani, vei vedea că pisica ta bătrână va începe să ia viața mai ușor, însă cine o poate condamna?

Pe măsură ce pisicile îmbătrânesc, cerințele lor alimentare încep să se schimbe. Deoarece pisica ta poate petrece aproximativ 40% din viață ca senior, este important să le oferi hrana corectă pentru a le ține în formă. În anii bătrâneții, mai mult ca niciodată, pisica ta trebuie să aibă un regim de înaltă calitate, gustos, cu proteine ușor de digerat și un echilibru atent al nutrienților cheie.

Un regim bun al pisicii senioare oferă proteine concentrate de înaltă calitate, niveluri controlate de grăsimi și carbohidrați ușor de digerat, pentru digestie. Mineralele cheie ajută articulațiile îmbătrânite, iar vitaminele, împreună cu proteinele, ajută sistemul imunitar îmbătrânit.

Modificările de greutate

Este destul de obișnuit pentru pisicile senioare să ia în greutate, deoarece nivelul lor de activitate scade. Deoarece pisicile supraponderale și obeze pot dezvolta diabet, probleme urinare sau risc de artrită, este important să tratezi cu seriozitate aceste provocări. Cântărește și evaluează în mod regulat animalul folosind acest INSTRUMENT PENTRU CONDIȚIA FIZICĂ A PISICII pentru a verifica dacă are o greutate sănătoasă.

Dacă observi că pisica în vârstă este supraponderală, contactează medicul veterinar. Atenție: dacă observi că pisica este uneori reticentă la mâncare, ar putea fi semn de boală.

Nivelul mai scăzut de calorii din hrana pentru pisici senioare poate ajuta la controlul creșterii în greutate – încearcă una dintre formulele speciale de produse Purina Light, pentru a ajuta animalul tău să slăbească.

Dacă trebuie să slăbească, hrana este doar o parte din îngrijirea pisicii tale senioare, deoarece trebuie să și rămână activă. După ce ai vorbit cu veterinarul, încurajează pisica să ia parte la unele exerciții ușoare sub formă de joacă sau să te urmeze la o plimbare prin grădină. Acest lucru va ajuta la arderea caloriilor, pentru a o menține pe aceasta în formă și de asemenea, poate combate alte semne care ar putea afecta pisicile senioare, precum artrita.

În mod egal, pisicile senioare pot deseori slăbi, deoarece îmbătrânirea le afectează sănătatea și simțurile. Odată cu slăbirea simțului gustului și mirosului, apetitul lor poate scădea. Modificările metabolismului și sistemului digestiv pot afecta modul în care pisica poate asimila și digera hrana, ceea ce poate duce la pierderea în greutate. Dacă observi o schimbare a obiceiurilor alimentare, contactează veterinarul. Un apetit redus poate fi și semnul unei probleme de sănătate.

Dacă veterinarul nu consideră că există vreun motiv medical pentru pierderea apetitului pisicii, poți încerca unele tehnici simple pentru a convinge pisica să mănânce. De exemplu, încearcă să aduci mâncarea la temperatura camerei, sau să adaugi o cantitate mică de tratații cu miros/gust puternic, cum ar fi o lingură de ton. De asemenea, poate ajuta diversificarea aromei și texturii hranei. Dacă pisica ta refuză mâncarea oferită, încearcă să o atragi cu texturi și arome noi pentru a-i încuraja apetitul. Gama FELIX vine cu o serie de rețete delicioase create cu ingrediente de calitate, asigurând zilnic nevoile de vitamine pisicii tale. Spre exemplu, hrana umedă PURINA® FELIX® SENSATIONS conține bucăți suculente în aspic și este special formulată pentru pisicile adulte. Un beneficiu al hranei umede este că pisica ta fi hidratată în permanență, asta în cazul în care observi că nu consumă apă frecvent - hrana umedă contribuie la menținerea hidratării pisicii. Asigură-te că hrana este ușor accesibilă, mai ales dacă pisica are probleme cu deplasarea.

Înainte de a schimba dieta pisicii, contactează veterinarul. Acesta va trece pisica pe cel mai bun plan de alimentare, adecvat pentru nevoile acesteia și, de asemenea, te va sfătui cum să faci modificările regimului cât mai simple cu putință.

Articole asemănătoare

Pro Plan