Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pisicuța mică fiind mângâiată.

Vârsta pisicii tale în ani umani

4 minute de citit

Potrivit mitului, 1 an este echivalentul a 7 „ani de pisică”, dar o pisică de 1 an este mult mai matură decât un copil de 7 ani. Potrivit legendei populare, un an uman este echivalentul a șapte „ani de pisică”. În realitate, o pisică de un an este mult mai matură decât un copil de șapte ani.

Câți ani are pisica mea în anii umani?

Deși nu există o modalitate științifică fiabilă de a calcula relația dintre anii de viață ai oamenilor și cei ai pisicilor, se consideră în general că primii doi ani de viață ai unei pisici sunt aproximativ egali cu primii 25 de ani de viață ai unui om. După aceasta, fiecare an suplimentar este de aproximativ patru „ani de pisică”. Aceasta înseamnă că dacă pisica ta are șase ani, vârsta lor echivalentă în ani umani va fi în jur de 41 de ani.

Care este speranța medie de viață a pisicii mele?

Adevăratul răspuns este că depinde, dar pisicile de interior trăiesc de obicei mai mult decât pisicile de exterior. În medie, pisicile de interior trăiesc între 16 și 18 ani, iar unele ajung chiar la venerabila vârstă de 20 de ani. Speranța de viață la pisici variază, de asemenea, în funcție de rasă, deoarece unele rase de pisici vor trăi în mod natural mai mult decât altele.
De exemplu, se spune că rasele Siameze și Manx trăiesc cel mai mult, așa că ar putea ajunge la o vârstă înaintată în anii umani!

Știai că, potrivit unor surse, cea mai bătrână pisică din lume a trăit până la 34 de ani? Adică 153 în ani de pisică!

Speranța de viață a pisicilor a crescut dramatic în ultimele decenii. Deși nu este niciodată suficient, petrecem din ce în ce mai mult timp împreună cu prietenii noștri feline și asta nu poate fi decât un lucru grozav.

Cum pot ști vârsta pisicii mele?

Pentru a afla câți ani are pisica ta, cel mai bine este să o duci la un veterinar. Dar poți căuta totuși semne care arată vârsta și sănătatea unei pisici.

Dinții

Dinții nu pot indica data exactă pentru ziua de naștere a prietenului tău felin, dar sunt totuși un indicator excelent al vârstei unei pisici.

Etapele de referință sunt:

  • Primii dinți ai unui pisoi apar între două și patru săptămâni.
  • Dinții lor albi permanenți apar la aproximativ patru luni.
  • Petele galbene (alias tartru) de pe câțiva dinți pot însemna că pisica ta ar putea avea între unu și doi ani.
  • Dacă petele apar pe toți dinții, este probabil ca pisica să aibă cel puțin trei până la cinci ani.
  • Dinții lipsă sunt, de obicei, un semn că pisica ta este un senior respectabil, între 10 și 15 ani. Dar reține că unele pisici pot avea dinți mai proști decât altele, indiferent de vârsta lor.

Ochii

Dacă dinții pisicii tale nu sunt indicatorul fiabil pe care l-ai sperat, ochii îți pot oferi un indiciu util cu privire la vârsta pisicii tale. Diferența dintre un iris neted și unul cu aspect crăpat poate fi diferența dintre o pisică tânără și una senior.

După vârsta de 12 ani, ochii pisicii încep de obicei să prezinte tulburări. Și dacă observi lacrimi și scurgeri ale ochilor, probabil că ai o pisică senior pe mâini.

Mușchii și oasele

Vârsta se poate ascunde în spatele aparențelor, așa că acordă atenție caracteristicilor care pot completa imaginea vârstei pisicii tale. Ca și în cazul oamenilor, un nivel de activitate mai ridicat îi oferă pisicii tale definiție musculară. Joaca, săritul și alergatul sunt jocul unei pisici tinere. Deci, dacă observi că pisica ta tinde să piardă masa musculară sau nu-i place să se miște prea mult, acesta ar putea fi un semn de îmbătrânire. Pisicile mai în vârstă pot fi mai osoase, au piele suplimentară care atârnă sau omoplați proeminenți.

Blana

Blana unei pisici se schimbă odată cu vârsta. Blana fină și moale este de obicei rezervată doar pisicilor tinere. Pisicile mai în vârstă tind să aibă o blană mai groasă, mai aspră, cu pete de păr gri.

Continuă să citești în huburile noastre de conținut pentru mai multe sfaturi despre etapele vieții pisicilor, inclusiv pui de pisică și pisici senior.

Află câți ani umani are pisica ta folosind calculatorul de vârstă de mai jos:

Pisica mea este

sub

1

ani

an

glisează spre dreapta

Articole asemănătoare: