Pentru ei, toată pasiunea noastră
caine Samoyed alb stand in picioare si privind intr-o parte, pe fundal alb

Cainele Samoyed

Samoyed este o rasă superbă de Spitz, de talie medie/mare, prezentând caracteristicile tipice ale urechilor ascuțite și ciulite și ale cozii încolăcite pe spate. Au o blană groasă și bogată, rezistentă la apă și la intemperii. Picioarele lor sunt plate și au păr din abundență, ceea ce le face să semene cu niște rachete de zăpadă, împiedicând formarea „bulgărilor de zăpadă" între degete.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care au mai avut animale până acum
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie medie
 • Cantitate de salivă în exces
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Samoyed

Câinele Samoyed este, în general, un câine prietenos, sociabil și devotat, care poate fi foarte protector. Nici un intrus nu va rămâne neobservat, deși rareori fac mai mult decât să-și anunțe prezența. Îi place să fie inclus în toate activitățile familiei și poate deveni distructiv și vocal dacă este ignorat prea mult timp sau dacă se plictisește.

Îi place să sape și este expert în arta evadării, așa că securizarea grădinii este esențială. Are nevoie de socializare de la o vârstă fragedă, în special cu pisicile și cu orice alt animal de casă. Câinii din această rasă pot fi destul de vocali.

Istoric și origini Samoyed

Țara de origine: Rusia

Cunoscut în diferite perioade sub numele de câinele zâmbitor sau câinele ren, Samoyedul este un câine străvechi de turmă, folosit pentru supravegherea renilor. Poartă numele tribului care l-a prețuit atât de mult și pentru care a lucrat - poporul Samoyed indigen din nordul Siberiei.

Deși era în mare parte un câine de turmă, Samoyed (sau Sami) era un câine versatil, care nu numai că putea să păzească animalele, ci și să tragă săniile și, uneori, să ofere tribului haine de blană pentru a le ține de cald în cele mai vitrege condiții climatice.

Acești câini utilitari trăiau și lucrau îndeaproape cu tribul și chiar dormeau cu ei. Drept urmare, a trăit întotdeauna în familie și a fost tratat ca un companion (și adesea ca o sursă de căldură), precum și ca un câine de sanie. La sfârșitul secolului al XIX-lea, exploratorii din zonă au fost interesați de samoyed și de rezistența și anduranța lor, folosindu-i pe câțiva dintre ei în primele expediții polare pentru a le trage sania.

Câțiva s-au întors cu ei în Anglia - unde aspectul lor uimitor și personalitatea veselă i-au făcut aproape instantaneu populari printre pasionații de spectacole și chiar printre membrii familiei regale. Această popularitate continuă până în ziua de azi, rasa rămânând perfect neschimbată - cu excepția faptului că, spre deosebire de strămoșii lor, rasa Sami modernă este disponibilă doar pe alb!

Stăpânul ideal pentru un câine Samoyed

Probleme comune de sănătate

Nevoia de mișcare

Nutriție și alimentație

Toaletarea unui câine Samoyed

Dresajul unui Samoyed

Cele mai bune rase de câini pentru familie

Știai aceste curiozități despre Samoyed?

 • Numele câinelui Samoyed provine de la popoarele samoyedice din Siberia. Păstorii nomazi de reni au crescut acești câini pufoși, albi și zâmbitori pentru a-i ajuta la păstorit, a le trage săniile și a-și încălzi stăpânii pe timp de noapte, dormind deasupra lor.
 • Întrucât la sfârșitul secolului al XIX-lea rasa Samoyed a fost cea mai ușor de cumpărat din zona arctică, primii exploratori polari, precum Shakleton și Scott, i-au folosit pe post de câini de sanie în celebrele lor expediții. Un astfel de câine, numit Antarctic Buck, a ajuns la grădina zoologică din Sydney, fiind expus între doi tigri, înainte de a fi trimis înapoi în Anglia pentru a se alătura restului populației.
 • O analiză ADN recentă a rasei a relevat faptul că este una dintre cele mai vechi rase de câini.

Întrebări frecvente despre Samoyed

Este Samoyed un Husky?

În ciuda multor asemănări, Samoyed și Husky sunt două rase diferite de câini.

E Samoyed un câine rar?

Samoyedul este considerat a fi o rasă de câine relativ rară și de obicei este dificil de găsit un crescător de încredere. Mai ales dacă ești în căutarea unui Samoyed într-o culoare specifică, cum ar fi biscuit, care este una incredibil de rară.

E Samoyed un câine leneș?

Nu, Samoyedii sunt câini cu o energie debordantă care se bucură de exerciții zilnice și se vor alătura cu plăcere stăpânului lor în plimbări sau alergări.

Este Samoyed-ul parțial lup?

Nu, rasa de câini Samoyed reprezintă cel mai bun exemplu al aspectului pe care îl aveau câinii sălbatici, fără a avea în genealogia lor vreun strămoș vulpe sau lup, spre deosebire de majoritatea celorlalte rase.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!