Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Husky Siberian

Husky Siberian

Câinii din rasa Husky sunt puternici, de talie medie, cu o construcție atletică și proporții care reflectă viteza și rezistența lor. Cu o blană în strat dublu, de lungime medie, urechi ridicate și coadă deasă, această rasă de câini pentru sanie este întâlnită sub toate culorile și marcajele, unele exemplare fiind uimitoare.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie medie
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Date cheie

Durata de viață: 12–15 ani
Greutate: 16–27 kg
Înălțime: 51–60 cm
Culori: Negru și alb, gri, alb, negru, negru și cafeniu, argintiu, crem și alb, gri și alb, roșcat și alb
Dimensiune: Câine de talie medie
Grupul Kennel Club: Câine de muncă

Evaluări

Pentru familii: 5/5
Nevoia de mișcare: 5/5
Ușor de dresat: 2/5
Tolerează să fie singur: 1/5
Se înțelege cu alte animale de companie: 5/5
Nivelul de energie: 5/5
Nevoi de îngrijire: 3/5
Năpârlire 4/5

Personalitate

Husky-ul Siberian este un câine prietenos, blând și vigilent. Cu toate acestea, nu va putea să strălucească niciodată în ringul de obediență - din cauza naturii sale independente disprețuiește dresajul și este crescut selectiv pentru un singur scop: să fie un câine de muncă.

Este activ și agil - drept urmare, poate fi dificil de ținut numai în casă. Este destul de liniștit în cea mai mare parte a timpului, nu latră, însă urlă, o bucurie pentru majoritatea câinilor Husky (dar nu și pentru vecini!).

Istoric și origini

Țara de origine: Rusia

Crescuți în Siberia, locul lor de origine, încă de acum 3000 de ani, este una dintre cele mai vechi și mai pure rase nordice de câini de sanie. Pentru nativii din zonă, supraviețuirea lor depindea de aceștia, fiind folosiți pentru a putea căra încărcături ușoare, pe distanțe lungi, la mare viteză. Trăind alături de familii, au fost alese doar exemplarele blânde, prietenoase cu copiii și bune la trasul saniei.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, vestea despre acest „super-câine” a ajuns și în America.În 1909 o selecție a participat chiar la o cursă de câini de sanie în Alaska, câștigând în fața malamuților mai mari, dar mai lenți, care obișnuiau să domine cursele de până atunci.

După cel de-al Doilea Război Mondial, când rasa a fost folosită de armata americană pentru operațiuni de căutare și salvare în regiunea arctică, au devenit din ce în ce mai populari și s-au răspândit în Europa, devenind preferații celor care aveau spațiul și posibilitatea de a avea grijă de un astfel de atlet canin.

Știați că?

 • Husky Siberian este un câine pentru sanie, creat pentru a transporta încărcături ușoare pe distanțe extrem de lungi, la mare viteză. Totuși, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au devenit câini de căutare și salvare, lucrând cu armata americană în Cercul Arctic.
 • Atunci când dorm, se știe că își înfășoară coada în jurul feței, pentru a-și proteja nasul și fața împotriva frigului și pentru a-și încălzi coada.
 • Un grup de Husky Siberieni au salvat un orășel din Nome, Alaska, atunci când locuitorii acestuia au fost afectați de o boală foarte gravă numită difterie. Singurul antidot se afla la sute de kilometri depărtare, în Anchorage, și, fără câini sau sănii, ar fi fost foarte dificil de procurat.
 • Au o personalitate foarte prietenoasă, așa că nu sunt buni câini de pază.
 • Urletul unui Husky poate fi auzit de la 16 km distanță.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!