Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Husky Siberian

Husky Siberian

Câinii din rasa Husky Siberian sunt puternici, de talie medie, cu o construcție atletică și proporții care reflectă viteza și rezistența lor. Cu o blană în strat dublu, de lungime medie, urechi ridicate și coadă deasă, această rasă de câini pentru sanie este întâlnită sub toate culorile și marcajele, unele exemplare fiind uimitoare.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie medie
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Husky Siberian

Husky-ul Siberian este un câine prietenos, blând și vigilent. Cu toate acestea, nu va putea să strălucească niciodată în ringul de obediență - din cauza naturii sale independente disprețuiește dresajul și este crescut selectiv pentru un singur scop: să fie un câine de muncă.

Este activ și agil - drept urmare, poate fi dificil de ținut numai în casă. Este destul de liniștit în cea mai mare parte a timpului, nu latră, însă urlă, o bucurie pentru majoritatea câinilor Husky (dar nu și pentru vecini!).

Istoric și origini Husky Siberian

Țara de origine: Rusia

Crescuți în Siberia, locul lor de origine, încă de acum 3000 de ani, Husky Siberian este una dintre cele mai vechi și mai pure rase nordice de câini de sanie. Pentru nativii din zonă, supraviețuirea lor depindea de aceștia, fiind folosiți pentru a putea căra încărcături ușoare, pe distanțe lungi, la mare viteză. Trăind alături de familii, au fost alese doar exemplarele blânde, prietenoase cu copiii și bune la trasul saniei.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, vestea despre acest „super-câine” Husky Siberian a ajuns și în America.În 1909 o selecție a participat chiar la o cursă de câini de sanie în Alaska, câștigând în fața malamuților mai mari, dar mai lenți, care obișnuiau să domine cursele de până atunci.

După cel de-al Doilea Război Mondial, când rasa Husky Siberian a fost folosită de armata americană pentru operațiuni de căutare și salvare în regiunea arctică, au devenit din ce în ce mai populari și s-au răspândit în Europa, devenind preferații celor care aveau spațiul și posibilitatea de a avea grijă de un astfel de atlet canin.

Știai aceste curiozități despre Husky Siberian?

 • Husky Siberian este un câine pentru sanie, creat pentru a transporta încărcături ușoare pe distanțe extrem de lungi, la mare viteză. Totuși, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au devenit câini de căutare și salvare, lucrând cu armata americană în Cercul Arctic.
 • Atunci când dorm, se știe că își înfășoară coada în jurul feței, pentru a-și proteja nasul și fața împotriva frigului și pentru a-și încălzi coada.
 • Un grup de Husky Siberieni au salvat un orășel din Nome, Alaska, atunci când locuitorii acestuia au fost afectați de o boală foarte gravă numită difterie. Singurul antidot se afla la sute de kilometri depărtare, în Anchorage, și, fără câini sau sănii, ar fi fost foarte dificil de procurat.
 • Au o personalitate foarte prietenoasă, așa că nu sunt buni câini de pază.
 • Urletul unui Husky Siberian poate fi auzit de la 16 km distanță.

Întrebări frecvente despre Husky Siberian

Are câinele Husky Siberian un comportament agresiv?

Husky Siberieni nu sunt cunoscuți pentru comportament agresiv, dar pot să muște în cazul în care simt o amenințare sau dacă cineva depășește limitele. Cu toate acestea, agresivitatea nu ar trebui să fie o problemă dacă sunt instruiți corespunzător.

E Husky Siberian cu sânge de lup?

Nu, deși este un mit răspândit legat de Husky Siberian datorită aspectului și genealogiei lui, acesta e cu totul diferit de specia lupului.

E Husky Siberian greu de dresat?

Husky Siberien are o reputație de a fi greu de dresat, fiind în general foarte încăpățânat și curios, cu o atenție scurtă. Cu toate acestea, dresajul lor nu este o misiune imposibilă, iar dacă investești timp și efort, pot să fie receptivi.

E Husky Siberian dificil în privința toaletei?

Cu puțină răbdare și o rutină constantă, Husky Siberian poate învăța să folosească toaleta. Trebuie doar să găsești stimulente potrivite care să-i motiveze și care să-i facă să asocieze acțiunea cu plăcere.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!