Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
pomeranian

Pomeranian

Micul şi delicatul Pomeranian emană prietenie şi personalitate. Fiind cel mai mic dintre rasele Spitz, arată aproape ca o vulpe în miniatură, având un strat exterior al blănii care are perii lungi şi drepţi şi un strat interior des, dându-i aspectul unui ghemotoc de blană. 
Pe lângă faptul că arată adorabil, câinele Pomeranian are și o personalitate adorabilă, zâmbind mereu. Așadar, dacă ai nevoie de un câine activ și plin de viață, Pomeranianul e alegerea perfectă pentru tine.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Nu contează
 • Câine comunicativ și vocal
 • Nu un câine de pază
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Nu contează

Personalitate Pomeranian

Câinele Pomeranian este un căţel vioi, energic şi foarte loial familiei, deşi în general se ataşează de o singură persoană. Pomeranianului îi place să fie luat pe sus, în braţe, mângâiat şi să petreacă timp cu stăpânul lui iubit, dar este important să aibă oportunitatea de a fi „un câine adevărat”. Cățelul Pomeranian este un câine de pază excelent, pentru că este foarte vorbăreţ şi te va alerta imediat dacă simte ceva neobişnuit – sau chiar orice altceva! În ciuda caracterului său blând şi afectuos, precum şi a atitudinii surprinzător de entuziaste faţă de viaţă, trebuie să ai grijă, pentru că sub toată acea blană, acesta este mic şi destul de fragil.

Istorie şi origini Pomeranian

Ţara de origine: Germania
Oricât de puţin probabil ar putea părea, Pomeranienii (sau câinii „Pom Pom”) provin aproape sigur din câinii care trag sănii în regiunea arctică şi sunt cel mai probabil înrudiţi cu rasele Keeshond, Norwegian Elkhound şi Samoyed. Acest câine mic de companie a fost, în mod intenţionat, reprodus printr-o scădere progresivă a dimensiunii, deşi atunci când a ajuns în Marea Britanie împreună cu Regina Charlotte născută în Germania, acesta arăta foarte diferit de câinii Pom pe care îi cunoaştem în prezent – fiind alb şi mult mai mare (9-14 kg). În curând câinele Pomeranian a devenit popular, în special în cadrul familiilor regale. Prin urmare, atunci când Regina Victoria a vizitat Florenţa şi a văzut acolo variantele mult mai mici ale rasei, le-a luat cu ea acasă. Regina a început să-i reproducă şi i-a prezentat la Crufts în 1891, unde (în mod deloc surprinzător!) a câştigat premiul pentru cea mai bună rasă de câini. În anii ulteriori morţii sale din 1901, reproducerea selectivă a continuat pentru scăderea dimensiunii, până când s-a dezvoltat câinele mic pe care-l cunoaştem în prezent, iar cei de dimensiune mai mare au dispărut definitiv din Marea Britanie.
 

Ştiai aceste curiozități despre Pomeranian?

•    Atunci când Pomeranienii au venit pentru prima dată în Marea Britanie, aceştia erau supermodelele canine ale acelor vremuri. Artistul Gainsborough a fost în mod special atras de rasa Pomeranian şi i-a pictat de mai multe ori. Acest lucru, probabil, a determinat popularitatea lor – în special în rândul aristocraţiei;
•    Legătura acestora cu artele nu se opreşte însă aici: Mozart a avut un Pomeranian numit Pimperl, căruia i-a dedicat o arie, iar Michelangelo a avut un câine Pom alături, în timp ce picta tavanul Capelei Sixtine; 
•    Doi Pomeranieni au supravieţuit scufundării Titanicului, în 1912;
•    Unul din cei mai faimoşi câini de pe internet a fost un Pomeranian numit Boo. Avea 16 milioane de fani pe Facebook atunci când s-a stins, în ianuarie 2019;
•    Pomeranienii au unul dintre cele mai mici numere de pui per sarcină, media fiind de 2-3 pui de câine per serie.
 

Întrebări frecvente

E Pomeranianul un câine drăguț?

Pomeranian e un animal de companie minunat, deoarece e un câine foarte jucăuș, inteligent, dornic să te facă să te simți bine și care adoră atenția.

Latră des Pomeranianul?

Da, câinele Pomeranian are tendința de a lătra des.

Sunt Pomeranienii câini calmi?

Da, Pomeranienii pot fi liniștiți și ușor de întreținut, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc.

Ce ar trebui să știi înainte de a adopta un Pomeranian?

Printre multe altele, este important să știi că Pomeranianul are o energie debordantă și iubește aventura, astfel că, în calitate de stăpân, va trebui să investești mult timp și efort în a ține pasul cu el.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!