Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
German Spitz (Mittel)

German Spitz (Mittel)

Spitzul Mittel este un câine mic, compact, cu blana lungă, cu un cap tipic pentru un spitz și o coadă arcuită pe spate. Poate fi văzut în toate culorile și variantele (pentru detalii consultă standardul rasei). Sexul câinilor ar trebui să fie evident – masculii având un aspect masculin, iar femelele unul feminin. Spitzul Mittel adult are o înălțime de 30 – 38 de centimetri și cântărește 7 – 11 kilograme.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Spitzul German Mittel este un câine vesel și prietenos. Fiind un companion încrezător, cu un temperament echilibrat, nu ar trebui să dea semne de nervozitate sau agresivitate. Este foarte activ și alert și iubește compania oamenilor, cel mai mult plăcându-i să fie inclus în activitățile familiei.

Origine

Rasa Spitz German descinde direct din câinii nordici care mânau turmele, cum ar fi Samoyedul, care au fost aduși în Germania și în Olanda de către Vikingi în Evul Mediu. Acești câini s-au răspândit apoi în toată Europa și s-au încrucișat cu alte rase conducătoare de turmă/ciobănești, punând bazele tipului Spitz. La 1700 rasa Spitz era la modă în societatea britanică, iar în perioada Victoriană a fost crescută la talie mai mică pentru a produce Pomeranianul de salon. Spitz German din prezent are două dimensiuni în Marea Britanie, iar încrucișarea între cele două varietăți este interzisă de Clubul Crescătorilor. Cu toate acestea, Spitzul German Klein va apărea ocazional printre puii Mittel și viceversa din cauza strămoșilor comuni.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!