Pentru ei, toată pasiunea noastră
Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Cu un aspect asemănător cu al raselor de lupi, câinele Malamut este o rasă de câini mare, impunătoare, care are caracteristicile tipice ale unui Spitz (o coadă adesea curbată spre spate, o blană foarte groasă, urechi ascuțite și un cap în formă de triunghi). Câinele Malamut mascul ajunge la o înălțime de 64-71 cm, la maturitate, în timp ce femela atinge 58-66 cm, având o greutate care variază între 38 și 56 kg. Blana are culori și nuanțe variate – de la alb și gri deschis până la negru, și de la auriu la roșcat și roșu închis, cu pete.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o plimbare de mai mult de două ore pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Poate că arată ca un lup, dar nu se comportă ca unul! Câinele Malamut este un animal afectuos, prietenos, deși poate că nu este rasa ideală pentru un proprietar care își cumpără primul câine. Îi place să sape și să urle și poate avea un apetit ridicat pentru creaturi mici și blănoase – fie că sunt veverițe, pisici, câini mici. De aceea socializarea timpurie și dresajul continuu pe toată durata vieții – inclusiv lucrul la un semnal de întoarcere solid – sunt esențiale.

Origine

Țară de origine: Statele Unite ale Americii

Un trib inuit nomad din Nord-Vestul Alaskăi, denumit Mahlemut, a creat această rasă pentru tracțiunea încărcăturilor grele în condiții meteorologice extrem de dure și pentru a ajuta la vânătoare. Malamutul de Alaska are origini comune cu alte rase arctice, cum ar fi câinele Samoyed și rasa Husky Siberian, deși nu a fost făcut pentru viteză, ci pentru forță. Cu blana sa groasă, dublă, cu forța și robustețea sa, nu este de mirare că rasa de câine Malamut a ajutat la tragerea încărcăturilor în expedițiile polare – ceva ce puține alte rase ar putea suporta.

Sănătate

Exerciții

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!