Pentru ei, toată pasiunea noastră
Akita Inu

Akita Inu

Câinii japonezi Akita Inu sunt câini mari, puternici, cu multă substanță și demnitate. Frumusetea și postura lor mândră sunt înfrumusețate de urechile lor mici și ochii întunecați. Oferă o imagine izbitoare cu blana lor bogată, ca de pluș.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă în exces
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Deloc neașteptat, cainii Akita fac parte din categoria de rase de caini  puternici – fizic și psihic – și nu sunt recomandați unui stăpân începător. Au nevoie de o manipulare cu experiență și de socializare și formare timpurie și continuă. Cu toate acestea, sunt foarte loiali propriei lor familii, în timp ce sunt distanți și rezervați, în general suspicioși, față de străini. Fiind curajoși, pot fi câini de pază buni, dar sunt adesea tăcuți - trăsătură care a fost foarte admirată în patria lor. Instinctele lor de vânătoare și de protecție sunt puternice și acest lucru trebuie amintit în orice moment.

Origine

Rasa de câini Akita Inu, cea mai mare dintre toate rasele japoneze, a fost crescută inițial în provincia Akita în 1600 și a fost dezvoltat inițial ca un câine de luptă de mare succes. La sfârșitul secolului al XIX-lea, totuși, alte rase au fost mai importate în scena luptei, făcând rasele japoneze să sufere în popularitate. Pe măsură ce luptele cu câini au decăzut din preferințele oamenilor, Akita a trebuit să-și găsească alte slujbe de făcut pentru a supraviețui și a reușit acest lucru fără efort, prin multi-tasking, ca un câine de vânătoare, un câine de pază, un câine polițist, un câine de expoziție și un însoțitor iubit.

Proprietarul ideal

Sănătatea și problemele comune

Nevoia de exercitii

Cerințe de spațiu

Nutriție și hrană

Ingrijirea blănii rasei japoneze Akita Inu

Dresajul câinilor din rasa Akita Inu

Cei mai buni catei pentru familie

Stiati ca…? 

Cel mai faimos Akita japonez a fost Hachi, însoțitorul loial al unui profesor din Tokyo, pe nume Eizaburo Ueno. În fiecare zi, Hachi își însoțea stăpânul la gară și, de asemenea, îl aștepta când se întorcea de la muncă. Pe 25 mai 1925, profesorul Ueno a murit în biroul său, dar în următorii nouă ani și până la propria sa moarte, Hachi a făcut călătoria singuratică, înainte și înapoi la gară, așteptându-l pe maestrul său care nu a mai venit niciodată. În memoria lui Hachi se află o statuie la acea gară.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!