Pentru ei, toată pasiunea noastră
Purina One Logo
Câine care stă pe câmp cu munți în fundal

Indicele corporal ideal al câinelui tău

11 minute de citit
Purina One Logo
Sponsorizat de Purina One

Îți iubești câinele exact așa cum e, deci, probabil, nu îţi faci prea multe griji când observi că a luat puțin în greutate. Dar, din punct de vedere al sănătății, greutatea chiar contează!

Mulți oameni nu sunt siguri care este greutatea ideală pentru un câine. Așadar, cum știm dacă animalul de companie are greutatea corectă pentru rasa și tipologia sa? Pentru a verifica indicele corporal al câinelui și greutatea ideală, urmează acești pași simpli. Poți chiar să printezi un exemplar și să îl lipești pe frigider pentru o verificare regulată.

Folosind slider-ul de mai jos, selectează imaginea care se apropie cel mai mult de forma câinele tău și îți vom spune dacă este subponderal, supraponderal sau dacă are o masă corporală ideală. Creat de experți în îngrijirea animalelor de companie, Instrumentul de verificare a masei Corporale are menirea de a te ajuta să stabilești dacă animalul tău de companie are greutatea corectă și sănătoasă. 

Încercăm să evităm să punem accent doar pe greutate, care poate induce în eroare. Instrumentul de verificare a indicelui corporal al câinelui te încurajează să deții controlul, apreciind în mod corect greutatea lor reală, dincolo de aspectul adorabil! De asemenea, îți recomandă să privești câinele din toate unghiurile, pentru o imagine de ansamblu, înainte de a decide dacă acesta are o formă și o greutate ideală. Fii răbdător și delicat – câinele nu este obișnuit să fie analizat astfel, dar se poate obișnui destul de repede.

De ce este important să se mențină suplu

Deși unii oameni spun că un câine care are câteva kilograme în plus este și mai adorabil, adevărul este că, dacă acesta este supraponderal, există o mulțime de potențiale probleme care ar putea să-i afecteze sănătatea. Supraponderalitatea poate reduce durata de viață a câinelui cu până la doi ani, ceea ce înseamnă că va putea să se bucure mai puțin de plimbare și joacă, din cauza problemelor cu articulațiile. Spre exemplu, dacă ești proprietar de câine de talie mică și acesta este considerat a fi supraponderal, poți încerca să-i oferi hrana umedă sau hrana uscată PURINA® ONE® MINI WEIGHT CONTROL, special concepută pentru controlul greutății, formulă de calitate superioară, foarte digerabilă, care conține mai puține grăsimi și va contribui la menținerea greutății normale a câinelui tău. 

Dacă vrei să-l recompensezi, îi poți oferiPURINA  Dentalife  pentru câini de talie mică,
o recompensă ce menține sănătatea orală, curățând dinții din zonele cele mai greu accesibile si prevenind apariția tartrului și a plăcii bacteriene. Alege din gama de recompense câini pe cea potrivită în funcție de talia animalului de companie și asigură-te că are la dispoziție apă proaspătă și curată în permanență.

 Unele probleme specifice pe care le pot dezvolta din cauza greutății excesive includ:

  • Artrită, afecțiuni și dureri ale articulațiilor
  • Diabet de tip 2
  • Boli cardiace
  • Rezistență redusă la efort
  • Creșterea riscurilor anestezice și chirurgicale
  • Reducerea funcției ficatului, din cauza unui ficat gras

Exemplu de indice corporal

Indicele corporal al câinelui este mai mic decât ai crede. De fapt, proprietarii de animale de companie tind să subestimeze dramatic greutatea câinilor lor. Fiecare animal în parte necesită o alimentație diferită, în cantități diferite, și niveluri diferite de exercițiu. În funcție de forma corpului, talie și rasă, doi câini pot cântări la fel, dar unul poate fi supraponderal și unul subponderal. Poți observa diversitatea și faptul că nu ține doar de greutate, ci și de talie și formă. Iată câteva exemple de animale de companie care au fost clasificate cu ajutorul Instrumentului de verificare a masei Corporale.

Instrumentul PURINA pentru Condiție Fizică