Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Shih Tzu

Shih Tzu

Shih Tzu este un câine mic cu blană lungă, robust, care vine într-o varietate de culori (consultați standardul rasei pentru detalii). Se mișcă într-un mod destul de arogant, cu coada purtată pe spate. Un adult Shih Tzu nu trebuie să aibă mai mult de 27 cm înălțime, iar greutatea ideală este de 4,5-7,5 kg.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de jumătate de oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Shih Tzu

Shih Tzu este un câine afectuos, jucăuș și inteligent. Ca rasă, pot fi foarte independenți și precauți cu străinii. Le place să se joace și să-i bucure pe ceilalți, însă pot fi încăpățânați uneori și pot da impresia că unele sarcini nu sunt de nasul lor. Cu răbdare și perseverență, pot deveni destul de ascultători.

Origine Shih Tzu

Țară de origine: Tibet

Se crede că rasa de câini Shih Tzu își are originea în Tibet, unde câinii trăiau în temple și erau ocazional oferiți drept cadou împăraților chinezi. Odată ajuns în China, câinele Shih Tzu a fost încrucișat cu Pekinezul, pentru a se obține rasa pe care o cunoaștem azi. În Europa au fost recunoscuți abia în 1949.

Curiozități despre Shih Tzu

 • Standardul original al rasei Shih Tzu, provenit din China, este poate cel mai poetic standard canin creat vreodată. Acesta atestă (printre altele) că acești câini ar trebui să aibă capul unui leu, fața unei bufnițe, ochii unui dragon, limba unei petale de bujor, dinți ca boabele de orez, urechi ca frunzele de palmier, spatele unui tigru, coada unui phoenix și să se miște asemenea unui pește de aur.
 • Cu toate că această rasă a luat naștere în China în secolul al XVII-lea (sau chiar mai devreme), aceasta a rămas un secret bine păstrat pentru Vest, devenind cunoscută abia în secolul al XX-lea.
 • Numele lor de "câini cu față de crizantemă" provine de la modul în care părul de pe fața lor crește în toate direcțiile, asemenea petalelor de crizantemă.
 • Toți Shih Tzu de astăzi pot fi urmăriți până la doar 14 câini care au fost folosiți pentru a reînvia rasa după ce aceasta a fost aproape eradicată în prima jumătate a secolului al XX-lea.
 • Unele exemplare au o mică pată albă pe cap, cunoscută sub numele de "Steaua lui Buddha." Legenda spune că Buddha călătorea alături de companionul său Shih Tzu când hoții au încercat să-l atace. În acel moment, micul câine s-a transformat într-un leu înspăimântător și a alungat hoții. În semn de recunoștință, Buddha a sărutat fruntea câinelui, lăsându-i o mică pată albă.

Întrebări frecvente

Care sunt avantajele și dezavantajele unui Shih Tzu?

În funcție de personalitatea fiecărui animal de companie, avantajele și dezavantajele unui Shih Tzu pot varia. Pot fi destul de încăpățânați și iscoditori, dar în același timp pot fi mai puțin temperamentali decât alte rase și nu necesită multă activitate zilnică.

Este un Shih Tzu un câine bun de casă?

Shih Tzu sunt câini minunați de casă, deoarece sunt prietenoși, afecțioși și loiali. De asemenea, le place să urmeze proprietarii din cameră în cameră.

Latră mult Shih Tzu?

Shih Tzu au tendința de a lătra mult, în special dacă aud zgomote sau dacă văd străini trecând pe lângă ei.

Sunt Shih Tzu ușor de dresat?

Shih Tzu sunt foarte ușor de dresat, deoarece sunt foarte inteligenți, dar amintește-ți să folosești stimularea pozitivă și recompense pentru câini.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!