Pentru ei, toată pasiunea noastră
Boxer

Boxer

Câinele Boxer este de talie medie, foarte musculos, puternic și cu pieptul adânc. Are botul scurt și o mandibulă proeminentă. Culoarea blănii scurte poate fi cafenie și dungată, de obicei cu ceva pete albe, însă poate fi și complet albă. Înălțimea medie a masculilor adulți este de 57-63 cm, iar greutatea este de 30-32 kg. Femelele adulte au o înălțime ideală de 53-59 cm și cântăresc aproximativ 25-27 kg.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care au mai avut animale până acum
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii o dată pe săptămână
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Boxer

Câinele Boxer continuă să se comporte ca un pui toată viața, ceea ce face creșterea lui destul de solicitantă! Vioi, puternici și loiali, acești câini sunt ideali pentru toată familia, adulți și copii deopotrivă, însă poate fi gălăgios, de aceea poate nu este cel mai potrivit pentru o casă cu copii foarte mici. Neînfricați și foarte încrezători, nu se grăbesc să înceapă o ceartă, însă sunt mai mult decât capabili să se apere dacă e nevoie. Pot fi foarte distructivi dacă sunt lăsați singuri acasă pe perioade mai lungi de timp.

Origine Boxer

Țara de origine: Germania

Rasa de câini Boxer a apărut din doi câini de tip mastiff folosiți drept câini de vânătoare în Evul Mediu în Germania. Acești câini erau obișnuiți să vâneze mistreți, urși și căprioare. Acești strămoși ai câinelui Boxer erau de asemenea folosiți la asmuțirea taurilor atunci când acesta a devenit un sport. În secolul al XIX-lea aceste rase au fost încrucișate cu Bulldog și a fost creată rasa Boxer.

Stăpânul ideal

Sănătate Boxer

Exerciții

Nevoia de spațiu

Nutriție și alimentație Boxer

Îngrijire

Dresaj Boxer

Potrivită pentru copii?

Curiozități despre Boxer

 • Mulți oameni celebri au deținut și iubit Boxerii, inclusiv Humphrey Bogart și Lauren Bacall. Ei au primit primul Boxer ca dar de nuntă și apoi au luat încă doi.
 • Numele "Boxer" provine de la obiceiul Boxerilor de a se ridica în picioarele din spate și a "boxa" în timpul jocului, asemenea unui om.
 • Recordul mondial Guinness pentru "Cea mai lungă limbă la un câine" a fost deținut de un Boxer numit Brandy, care avea o limbă impresionantă de 17 inch (43 de centimetri).
 • Boxerii sunt foarte încântați și bucuroși să-și vadă persoana preferată. Sunt cunoscuți pentru a face un dans numit "dansul boabei de rinichi," în care își învârt corpurile într-un semicerc.
 • Boxerii au boturile scurte, ceea ce îi face să sforăie destul de mult. Acest obicei este adesea considerat amuzant și adorabil.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!