Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Shar Pei

Shar Pei

Shar Pei sunt ușor de recunoscut după pliurile libere de piele de pe corp și după expresia „încruntată”. Au o constituție pătrățoasă și un aspect puternic, cu osatura pronunțată. Blana este scurtă, țepoasă și aspră la atingere.
Câinele Shar Pei poate avea multe culori – a se vedea standardul rasei pentru detalii. Un Shar Pei adult măsoară 46-51 de centimetri și cântărește în jur de 18 kilograme.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie medie
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii o dată pe săptămână
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Dacă sunt bine socializați, câinii Shar Pei sunt devotați familiilor lor. Sunt loiali, jucăuși și activi, însă pot fi și încăpățânați și teritoriali dacă nu sunt dresați corespunzător când sunt pui. Sunt în mod natural suspicioși față de străini. Se vor înțelege bine cu pisicile dacă le-au fost prezentate pe când erau pui, însă pot fi probleme când se amestecă cu alți câini. De cele mai multe ori nu le place frigul.

Origine

Țară de origine: China

Rasa de câini Shar Pei este veche de secole și este rezultatul unei încrucișări între rasele Mastiff și Nordic. Limba albastră este o trăsătură comună cu câinii Chow Chow. Shar Pei era considerat inițial o delicatesă în China și scoaterea lui în afara legii ca animal de companie pe continent a împins rasa către dispariție. Din fericire, Matgo Law, un crescător pasionat, a putut crește interesul în lumea occidentală și rasa a fost salvată. Când Shar Pei a ajuns pentru prima dată în Occident în anii 1970, au fost clasificați drept cea mai rară rasă din lume.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!