Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Bichon Frise cu blana alba si pufoasa

Câinele Bichon Frise

Bichonii Frise sunt câini mici și puternici, cu un corp bine proporționat și un aer inteligent. Ochii și nasul negri ca abanosul contrastează cu blana lor albă ca zăpada, iar cozile lor sunt ca niște pene, arcuite și căzute pe spate. Blana mătăsoasă, cu păr ondulat, le conferă un aspect pufos, ca de norișori. Masculii și femelele Bichon Frise ajunși la maturitate măsoară 23-28 cm și cântăresc aproximativ 3-6 kg.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de jumătate de oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie foarte mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate Bichon Frise

Acești câini vioi și fericiți iubesc viața de familie. Deși adoră să își însoțească stăpânii peste tot, pot fi lăsați singuri din când în când. Sunt foarte sociabili și pot împărți spațiul cu alte animale de companie fără probleme.

Istoric și origini Bichon Frise

În urmă cu câteva secole, Bichonul Frise era foarte popular, apărând în portretele familiilor regale din Franța și Spania. Bichonii au fost crescuți de-a lungul Mediteranei și se crede că Frise provine din Tenerife, fiind adus de marinari în Europa în secolul al XIV-lea. Bichonul din Malta, cunoscut astăzi sub numele de Bichon Maltez, este o rudă apropiată a acestuia. 

Întrebări frecvente despre Bichon Frise

Care este speranța de viață a unui Bichon Frise?

Speranța de viață a unui Bichon Frise depinde, de fapt, de locul în care trăiește, cu un Bichon Frise mediu trăind mai mult, în medie, 16 ani în Regatul Unit și mai puțin, doar 12-13 ani, în SUA și Canada. În medie, însă, speranța de viață a unui Bichon Frise este de 15 ani.

Bichonii Frise năpârlesc?

Bichonii Frise nu pierd prea mult păr, însă necesită mai multă grijă și periere în comparație cu alte rase de câini pentru a-și menține blana în stare bună și pentru a preveni apariția nodurilor.

Sunt câinii Bichon Frise ușor de dresat?

Da, Bichonii Frise sunt câini ușor de dresat, dar pot fi destul de încăpățânați. Cu multă dedicare, consecvență și recompense pozitive, îi poți antrena cu succes.

Bichonii Frise au un miros distinct?

Nu, câinii de rasă Bichon Frise nu au un miros distinct, cu excepția situațiilor în care intră în contact cu substanțe sau obiecte specifice, sau au o problemă medicală.

Curiozități despre Bichon Frise 

 • Originea numelui Bichon Frise este subiect de dezbatere. Unii susțin că provine din termenul vechi francez pentru câine femelă, "biche", în timp ce alții spun că este o prescurtare a lui "barbichon", care înseamnă pudel mic, și derivă din "barbiche", care înseamnă câine pufos. Mai târziu, francezii au inventat termenul "bichon à poil frisé", care a fost prescurtat și simplificat de englezi pentru a deveni Bichon Frise.
 • De fapt, există patru tipuri diferite de Bichon Frise: cel original cunoscut sub numele de Tenerife, Maltezul și Bolognezul.
 • Bichonii Frise au fost foarte populari printre artiști celebri, și nu este neobișnuit să-i vezi reprezentați în numeroase picturi din Europa secolului al XVI-lea. Celebrul pictor spaniol Francisco de Goya era un mare admirator al acestei rase, având mai multe lucrări de artă cu Bichon Frise.
 • Sunt una dintre cele mai hipoalergenice rase de câini, deoarece se știe că pierd foarte puțin blană.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!