Boxer

Boxer
Câinele Boxer este de talie medie, e foarte musculos, puternic și cu pieptul adânc. Are botul scurt și o mandibulă proeminentă. Culoarea blănii scurte poate fi cafenie și dungată, de obicei cu ceva pete albe; însă poate fi și complet albă. Înălțimea medie a masculilor adulți este de 57-63 cm, iar greutatea este de 30-32 kg. Femelele adulte au o înălțime ideală de 53-59 cm și cântăresc aproximativ 25-27kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Boxer a apărut din doi câini de tip mastiff folosiți drept câini de vânătoare în Evul Mediu în Germania. Acești câini erau obișnuiți să vâneze mistreți, urși și căprioare. Acești strămoși ai câinelui Boxer erau de asemenea folosiți la asmuțirea taurilor atunci când acesta a devenit un sport. În secolul al XIX-lea aceste rase au fost încrucișate cu Bulldog și a fost creată rasa Boxer.

Personalitate

Câinele Boxer continuă să se comporte ca un pui toată viața, ceea ce face creșterea lui destul de solicitantă! Vioi, puternici și loiali, acești câini sunt ideali pentru toată familia, adulți și copii deopotrivă, însă poate fi gălăgios, de aceea poate nu este cel mai potrivit pentru o casă cu copii foarte mici. Neînfricați și foarte încrezători, nu se grăbesc să înceapă o ceartă, însă sunt mai mult decât capabili să se apere dacă e nevoie. Pot fi foarte distructivi dacă sunt lăsați singuri acasă pe perioade mai lungi de timp.

Sănătate

Câinii Boxer sunt predispuși la o varietate de boli destul de grave, îndeosebi probleme la inimă și cancer. Verificând dacă respectivii câini au fost crescuți din descendenți fără asemenea probleme specifice de sănătate vei putea reduce probabilitatea apariției acestor anomalii.

Exerciții

Boxerul este o rasă energică, ce are nevoie de multă mișcare – le place să alerge în spații deschise, urmărind mingi și discuri Frisbee. Se recomandă peste două ore pe zi.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de o balanță de nutrienți diferită, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Boxerul este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Blana rasei Boxer este ușor de întreținut, deoarece este foarte scurtă. Poți folosi ocazional o mănușă de periaj din cauciuc pentru a menține blana în bună stare.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.