OpenOpen

Boxer

Boxer

Câinele Boxer este de talie medie, foarte musculos, puternic și are pieptul adânc. Are botul scurt și o mandibulă proeminentă. Culoarea blănii scurte poate fi cafenie și dungată, de obicei cu ceva pete albe; însă poate fi și complet albă. Înălțimea medie a masculilor adulți este de 57-63cm, iar greutatea este de 30-32kg. Femelele adulte au o înălțime ideală de 53-59cm și cântăresc aproximativ 25-27kg.

Boxer
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Boxer
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : De lucru
Boxer
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mare

Origine

Rasa de câini Boxer a apărut din doi câini de tip mastiff folosiți drept câini de vânătoare în Evul Mediu în Germania. Acești câini erau obișnuiți să vâneze mistreți, urși și căprioare. Acești strămoși ai câinelui Boxer erau de asemenea folosiți la asmuțirea taurilor atunci când acesta a devenit un sport. În secolul al XIX-lea aceste rase au fost încrucișate cu Bulldog și a fost creată rasa Boxer.

Personalitate

Câinele Boxer continuă să se comporte ca un pui toată viața, ceea ce face creșterea lui destul de solicitantă! Vioi, puternici și loiali, acești câini sunt ideali pentru toată familia, adulți și copii deopotrivă, însă poate fi gălăgios, de aceea poate nu este cel mai potrivit pentru o casă cu copii foarte mici. Neînfricați și foarte încrezători, nu se grăbesc să înceapă o ceartă, însă sunt mai mult decât capabili să se apere dacă e nevoie. Pot fi foarte distructivi dacă sunt lăsați singuri acasă pe perioade mai lungi de timp.

Sănătate

Câinii Boxer sunt predispuși la o varietate de boli destul de grave, îndeosebi probleme la inimă și cancer. Verificând dacă respectivii câini au fost crescuți din descendenți fără asemenea probleme specifice de sănătate vei putea reduce probabilitatea apariției acestor anomalii.

Exerciții

Boxerul este o rasă energică, ce are nevoie de multă mișcare – le place să alerge în spații deschise, urmărind mingi și discuri Frisbee. Se recomandă peste două ore pe zi.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de o balanță de nutrienți diferită, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Boxerul este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Blana rasei Boxer este ușor de întreținut, deoarece este foarte scurtă. Poți folosi ocazional o mănușă de periaj din cauciuc pentru a menține blana în bună stare.