Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pro Plan logo
Cadouri caini

7 idei de cadouri pentru câini de Crăciun

4 minute de citit
Pro Plan logo
Sponsorizat de Pro Plan

Tot ce-și dorește câinele tău de Crăciun...

Ce ar trebui să îi cumperi câinelui tău de Crăciun? Ce lucru nou îi poți oferi câinelui tău care are de toate? Poate o zgardă nouă? Sau un castron nou și strălucitor? Sau poate un pat de lux pentru câini?

Adevărul este că pe câinele tău chiar nu-l interesează cum arată zgarda lui, sau din ce castron mănâncă - sau pe ce se întinde...

Așadar, hai să vedem ce și-ar dori cu adevărat câinele tău de Crăciun! Iată câteva dintre cele mai bune idei de cadouri pentru câini de Crăciun, care îl vor face să dea din coadă, în timp ce va fi în siguranță în perioada sărbătorilor.


 
Câini de vânătoare

Jucăriile de recuperare vor fi cadoul perfect de Crăciun pentru acești câini

Cadoul perfect pentru câini de vânătoare - fie că este un labrador, un cocker sau oricare dintre acele rase de câini concepute pentru a se plimba cu plăcere afară pe orice vreme - este o plimbare lungă, de preferință în noroi, în ziua de Crăciun, cu multe jocuri de recuperare pentru a-i ține ocupați - și multe gustări delicioase pentru câini, pentru a-i recompensa pentru că îți vor da jucăria înapoi pentru a o arunca din nou.

 

Câini ciobănești

Cursurile de dresaj sunt cel mai bun mod de a sărbători Crăciunul

Acești câini ciobănești sunt dependenți de muncă și nu iubesc nimic mai mult decât să iasă cu tine, să învețe o nouă abilitate sau să o perfecționeze pe cea pe care o știu deja. Pe lângă faptul că te asiguri că au parte de tot exercițiul și stimularea de care au nevoie pentru a-i menține calmi, sănătoși și fericiți de Crăciun, ia în considerare posibilitatea de a te înscrie la un nou curs de dresaj pentru a învăța ceva ce nu ați mai încercat niciunul dintre voi.

Ar putea fi vorba de antrenamentul cu trucuri, agilitate, mersul pe călcâie pe muzică sau chiar noul sport Hoopers. Acest lucru le ține creierul ocupat, dar le oferă și un timp suplimentar, individual cu tine.

 

Terrierii

O groapă de săpat este cadoul pentru acești câini pe care îl așteaptă cu nerăbdare de Crăciun

O groapă de săpat în grădină va fi cadoul care îl va face pe câinele tău Terrier foarte fericit! Asigură-te că este umplută cu ceva sigur, ușor de curățat și în care poți ascunde jucării, obiecte de mestecat și recompense câini.

Acest lucru va împiedica Terrierul tău să mai sape în grădină, dar îi oferă totodată o modalitate să-și exprime instinctul natural de a săpa tuneluri și de a scormoni. Această tendință este adesea înrădăcinată în comportamentul specific al raselor de tip terrier, iar acest produs îți furnizează și ție o oportunitate excelentă de a te juca interactiv cu patrupedul tău.

 

Câini de companie

Timpul de calitate alături de stăpânul lor este cadoul ideal de Crăciun pentru acești câini

Acești patrupezii adorabili sunt genul de câini care preferă să petreacă ziua de Crăciun în confortul casei, lângă tine, cu ochii fixați pe televizor. Pentru ei, paradisul Crăciunului înseamnă să stea cu tine pe canapea, înfășurați într-o pătură călduroasă sau un plaid nou. Ar putea găsi agitația și zgomotul unei zile festive cu familia și haosul specific Crăciunului prea copleșitoare.

Cel mai potrivit cadou de Crăciun pentru acești câini este să le oferi momente speciale alături de tine și să te asiguri că nu sunt copleșiți de toată agitația sărbătorilor.


Câinii de vânătoare cu simț olfactiv dezvoltat

Jocurile cu mirosuri sunt cadoul lor preferat de Crăciun pentru acești câini

Cel mai frumos cadou pentru un câine de vânătoare cu un simț olfactiv extraordinar este oportunitatea de a-și pune la treabă nasul uimitor! Ia în considerare inscrierea la un curs specializat în dresaj pentru mirosuri, unde vei învăța tehnici pentru jocuri de miros captivante pe care le poți încerca cu patrupedul tău.

Dacă nu găsești un astfel de curs, caută pe internet jocuri interactive de mirosire. Puțini câini au privilegiul de a-și exercita în mod adecvat simțul olfactiv, iar pentru cei cu instincte de vânător, această experiență poate aduce o schimbare semnificativă în viața lor.
 

 

Câinii de vânătoare de viteză

Oferă-i o oră de alergare neîntreruptă drept cadou de Crăciun

Deși este ușor de crezut că acești atleți sunt mereu în mișcare, acest lucru nu este întru totul adevărat. Câinii de vânătoare de viteză se pricep la sprinturi scurte, viteze incredibile și savurează oportunitatea unei alergări scurte, dar rapide. Cu toate acestea, unde nu strălucește cu adevărat este la chemare - deoarece entuziasmul vitezei și plăcerea alergării îi pot face să devină surzi la orice altceva, iar atunci când zăresc un iepure sau o veveriță, instinctul lor profund de vânătoare devine coplesitor.

Cel mai bun cadou de Crăciun pentru acești câini pe care îl poți oferi este să te documentezi și să găsești un "câmp sigur" în zona ta - chiar dacă implică o distanță puțin mai mare de parcurs. Aceste locuri se găsesc peste tot în țară și sunt suprafețe mari, bine împrejmuite, pe care le poți închiria pentru o oră, unde câinele tău poate alerga în siguranță. 
 


Câini de lucru

Oferă-le câinilor de lucru o activitate distractivă de Crăciun pentru a-i face fericiți

Câinii de lucru au nevoie de multă întreținere și au fost dezvoltați pentru a face o mare varietate de sarcini. Cel mai bun cadou de Crăciun pentru acest câine pe care i-l poți oferi este o oportunitate de a face ceea ce a fost crescut să facă. 

Acest lucru poate include alergarea de anduranță (pentru câinii de sanie), probele de muncă, obediența, agilitatea, căratul... însă un curs de dresaj de calitate, având experiență în lucrul cu această rasă specifică, te poate ajuta să obții tot ce este mai bun de la câinele tău de lucru – oferindu-ți, în același timp, posibilitatea de a îmbunătăți în mod semnificativ legătura, controlul și relația cu prietenul tău patruped.

 

Cele mai bune idei de cadouri de Crăciun pentru câini

Pentru a recapitula, iată câteva dintre cele mai populare cadouri de Crăciun pentru câini pe care le poți adăuga pe lista ta în acest an:
 

  1. Jucării de recuperare
  2. Cursuri de dresaj canin
  3. Gropi de săpat
  4. Timp de calitate împreună
  5. Jocuri interactive de mirosit pentru câini
  6. Sesiune de o oră de alergare continuă
  7. Activități distractive, dar solicitante pentru câini: alergare de anduranță sau probe de lucru
     

Atunci când te întrebi ce-și dorește câinele tău de Crăciun, în primul rând, este vorba de timp petrecut alături de tine, făcând ceea ce îi place cel mai mult.

Dar, în principal... tot ce-și dorește de Crăciun ești tu!