Nume de câini: 100+ idei pentru fiecare personalitate

Nu știi ce nume să alegi pentru câinele tău? În acest articol îți prezentăm câteva idei pentru nume de câini, care să te ajute în alegerea celui mai potrivit apelativ pentru noul tău animal de companie.
Află mai multe

Deparazitarea la câini: Când și cum se realizează?

Ai luat de curând decizia de a include un nou membru canin în familia ta? Te felicităm pentru inițiativă, dar te avertizăm de la bun început că animalul tău de companie va avea nevoie de atenție și dedicare pentru a fi sănătos.
Află mai multe

Cum ne comportăm cu un câine

Un câine implică și o mulțime de responsabilități, inclusiv legate de învățarea și punerea în aplicare a anumitor reguli de comportament. Da, ai citit bine: sunt câteva lucruri esențiale pe care orice persoană care are câine trebuie să le cunoască.
Află mai multe

Câini cu superputeri

Câinii nu se remarcă doar prin sufletele lor de aur și prin iubirea necondiționată pe care ne-o oferă la tot pasul. Pe lângă aceste calități incredibile, ei au și altele ce ar putea intra foarte ușor în categoria superputeri. Da, ai citit bine: pe lângă dragostea necondiționată, câinii au și alte superputeri.
Află mai multe

Câini utilitari

Câinii utilitari sunt animale de talie mare, care se remarcă prin inteligență și prin condiția fizică puternică, impunătoare. Îți prezentăm unele dintre cele mai cunoscute rase de câini utilitari.
Află mai multe

Câteva informații despre rasele de câini

Este important să știi câteva detalii esențiale despre fiecare rasă în parte, astfel încât să înțelegi mai bine stilul de viață al câinilor și nevoile pe care le au aceștia.
Află mai multe

Ghid util: Cum să interacționezi cu un câine pentru prima oară

Știm cât de tentant e momentul în care vezi un câine și simți că nu te poți abține să îl mângâi. Totuși, trebuie să cunoști și să aplici câteva reguli valabile în cazul în care câinele nu te cunoaște, pentru a fi mereu în siguranță și pentru a nu crea nimănui niciun disconfort, luându-l în calcul și pe proprietarul acestuia. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi atunci când vrei să interacționezi pentru prima dată cu un câine.
Află mai multe

Cum pot îmbunătăți câinii viața omului?

Câinii sunt, fără îndoială, cei mai buni companioni ai oamenilor. Altruiști, cu o empatie debordantă și dedicati stăpânilor din prima până-n ultima zi, câinii ne pot îmbunătăți viața în nenumărate moduri. Noi am ales să ți le prezentăm pe cele mai importante dintre acestea, pentru ca tu să-ți iubești și mai mult decât o făceai până acum câinele sau, de ce nu, să primești cu brațele deschise un animal de companie în inima ta. Iată în cate moduri vei avea de câștigat de pe urma unei relații pe care, îți garantăm, nu o vei uita niciodată.
Află mai multe

Abilitățile câinilor: 7 curiozități despre câini care te vor surprinde

Despre câini știm că au fost declarați cei mai buni prieteni ai omului, că sunt loiali și sunt singurii care te pot iubi mai mult decât se iubesc pe sine. Însă am descoperit și alte lucruri interesante despre câini, așa că te invităm să afli cele mai interesante 7 secrete ale acestora în acest articol.
Află mai multe

Microciparea la câini: Tot ce trebuie să știi

Deși microcipul nu este mai mare decât un bob de orez, acesta poate conține informații extrem de importante pentru viața prietenului tău necuvântător. Despre acestea, dar și orice altceva ar trebui să știi despre cip pentru câini, poți afla în acest articol.
Află mai multe

Limbajul câinilor: Ce vrea câinele tau să-ți spună? Gesturi canine explicate

Limbajul câinilor este unul pe care, cu siguranță, dorești să-l descifrezi pentru o comunicare mai bună care îți face zilele mai fericite. Ne-am gândit să îți venim în ajutor și să-ți explicăm care sunt principalele manifestări ale câinilor și ce ar trebui să înțelegi din acestea.
Află mai multe

Istoria câinelui: De la animal feroce, la cel mai bun prieten al omului

Despre câini știm că sunt prietenii cei mai buni ai omului. Dar oare știm care a fost evoluția lor și cum au ajuns de la animale feroce la cele mai simpatice animale de companie?
Află mai multe

Hrănirea câinelui tău adult

Dacă puiul de câine a crescut, este momentul să renunți la hrana specială pentru pentru pui și să începi hrănirea cu o hrană potrivită pentru câinele adult. De obicei, această schimbare a hranei are loc după aproximativ 12 luni pentru rasele mici și după aproximativ 24 de luni pentru rasele gigant.
Află mai multe

Cum stabilești o dietă pentru câinele tău

Toți câinii sunt diferiți, astfel că au nevoi alimentare diferite. De aceea, există o gamă largă de formule alimentare specializate, concepute pentru fiecare necesitate în parte – de la ținerea sub control a greutății, până la problemele medicale specifice.
Află mai multe

O dietă sănătoasă și echilibrată pentru câini

Pentru a-l menține sănătos, fericit și activ cât mai mult cu putință, câinele tău are nevoie de echilibrul a șase grupe majore de nutrienți: proteine, grăsimi/uleiuri, vitamine, minerale, carbohidrați și apă.
Află mai multe

Ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi sau să adopți un câine

Ai decis să adopți un câine sau să-ți cumperi unul de la un crescător? De-abia aștepți să-l primești în familia ta și să-i oferi toată iubirea de care are nevoie, să petreceți timp împreună și să vă bucurați unul de compania celuilalt? Mai mult ca sigur viața ta se va schimba odată ce noul membru va pătrunde în familie.
Află mai multe

Alimente și substanțe dăunătoare pentru câini

Sunt multe alimente comune pe care câinii nu le pot mânca și substanțe non-alimentare, inclusiv plante, care sunt potențial otrăvitoare. Pe unele dintre acestea poate că le cunoști, în timp ce altele te pot surprinde. Este foarte important să știi care sunt acestea, astfel încât să îți poți proteja câinele.
Află mai multe

Indicele corporal ideal al câinelui tău

Îți iubești câinele exact așa cum e, deci, probabil, nu îţi faci prea multe griji când observi că a luat puțin în greutate. Dar, din punct de vedere al sănătății, greutatea chiar contează!
Află mai multe

Lucruri de urmărit în timpul travaliului câinelui

Femela ta este pe cale să devină o mamă mândră și, în curând, va avea niște pui adorabili de îngrijit – ce fericire! Vestea bună este că majoritatea sarcinilor la câini nu prezintă probleme, iar femelele canine sunt mame excelente.
Află mai multe

Indicații pentru o gestație sănătoasă a câinelui

Când câinele tău este fericit, tu ești fericit – și când femela este gestantă, este chiar mai important să te asiguri că este sănătoasă și se simte cât mai confortabil, nu doar ea, cât și noii sosiți!
Află mai multe

Travaliul și nașterea la câini

Poate fi foarte plăcut să afli că femela ta așteaptă pui! Deoarece sarcina unui câine durează în jur de 2 luni, ai puțin de așteptat până când puii de câine îți vor umple casa!
Află mai multe

Ai un câine supraponderal?

Ca și pentru oameni, nici câinilor nu le este greu să pună câteva kilograme în plus, mai ales dacă au o vârstă înaintată și fac mai puțină mișcare.
Află mai multe

Hrănirea puiului de câine

În familia ta a intrat un nou membru – un pui de câine plin de energie și cu un apetit fantastic. Stă tot timpul după tine și nu ratează nicio masă pe care o iei. În unele zile cere o porție dublă de bobițe, iar în altele le refuză pur și simplu. În astfel de momente parcă te-ar tenta să-i oferi din mâncarea ta.
Află mai multe

Cum să îți hrănești câinele pe perioada gestației

Nașterea puilor este încântătoare atât pentru tine, cât și pentru animalul tău de companie. Pe cât este de plăcut să ai pui de câine în casă, pe atât este de greu pentru un caine să nască, să crească și să supravegheze puii energici.
Află mai multe

Prezentarea câinelui tău altor animale de companie

De obicei, un câine își face prieteni buni cu ușurință și va adora să fie în jurul altor animale de companie.
Află mai multe

Evaluarea stării corporale a câinelui tău

Știi că fiecare câine este unic, însă ești conștient că acest lucru depinde de modul în care folosește nutrienții și energia din hrană?
Află mai multe

Protejează casa și grădina de acțiunile câinelui

Majoritatea crescătorilor te vor ruga să aștepți până când noul pui împlinește opt săptămâni, înainte de a te lăsa să îl alegi – ceea ce poate părea o mică eternitate!
Află mai multe

Cum să îți dresezi câinele - cele mai importante lucruri despre dresajul canin

Să ai un câine ca animal de companie este o adevărată bucurie, însă acest lucru implică și o serie de responsabilități. Printre altele, dresarea puiului de câine, care ar trebui să înceapă la o vârstă cât mai fragedă a noului membru al familiei, astfel încât acesta să se adapteze cât mai ușor în noua sa căsuță și să învețe ce are voie și ce nu are voie să facă.
Află mai multe

Castrarea și sterilizarea câinilor: Tot ce trebuie să știi

Momentul aducerii acasă a unui animal de companie este foarte amuzant, mai ales dacă acesta are un comportament jucăuș. Când vei începe să îl obișnuiești să îți răspundă sau să îl gâdili pe burtă, va fi puțin probabil să-ți treacă prin minte că acesta va avea cândva propriii pui. Totuși, niciodată nu este prea devreme să te gândești la castrarea la caini sau la sterilizarea lor.
Află mai multe

Când îmbătrânește câinele meu?

Ca în cazul altor membri ai familiei, nu ne place să ne gândim că animalul nostru înaintează în vârstă. În afară de câteva fire cenușii, prietenul tău ar putea să nu dea semne de îmbătrânire la exterior.
Află mai multe

Întâmpinarea câinelui tău acasă

Așadar, mai sunt câteva zile până vei aduce acasă noul tău câine sau pui de câine și punem pariu că de-abia aștepți ca acesta să se alăture familiei.
Află mai multe

Gestația la câini: Cum recunoști semnele acestei perioade?

Întâmpinarea unor pui în locuința ta este un moment încântător pentru tine și câinele tău. Totuși, nu este ușor să observi când animalul tău este gestant.
Află mai multe

Adoptarea unui câine

Schimbarea căminului unui câine este o ocazie minunată de a întâmpina un nou membru al familiei și, în același timp, de a oferi unui animal de companie o nouă șansă la o viață liniștită.
Află mai multe

De ce sunt câinii animalele de companie preferate

Câinii merită, într-adevăr, numele de „cel mai bun prieten al omului”. Sunt loiali, inteligenți, devotați și afectuoși – și este cunoscut faptul că îmbunătățesc sănătatea noastră fizică și mentală.
Află mai multe

Alegerea câinelui potrivit pentru tine

Adopția unui câine e una dintre cele mai incitante decizii pe care le vei lua vreodată – și una dintre cele mai importante! Ca înaintea oricărei decizii importante, e bine să-ți faci temele - înainte de a lua un pui, asigură-te că alegi câinele potrivit pentru tine și stilul tău de viață.
Află mai multe