Hungarian Vizsla

Hungarian Vizsla

Un câine de talie medie robust și cu aspect nobil. La maturitate, masculul are o înălțime de 57-64 cm, iar femela 53-60 cm. Cântărește aproximativ 20-30 kg. Blana scurtă și deasă e moale și are o roșcat-castanie remarcabilă.

 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa câinelui Vizsla este o rasă veche, datând de secole. Au fost găsite în Carpați sculpturi în piatră despre care se crede că au o vechime de 1.000 de ani, acestea înfățișează un maghiar nomad care vânează cu un șoim și un câine ce seamănă foarte mult cu Vizsla. După cele două războaie mondiale, rasa aproape a dispărut, dar crescătorii dedicați au reușit să reînvie rasa de câini fiind scoși prin contrabandă din Ungaria. Astăzi, rasa nu este doar un popular HPR (vânătoare, ochire, recuperare); este, de asemenea, un însoțitor mult iubit.

Personalitate

O rasă memorabilă, Vizsla Maghiar este un companion distractiv, plin de viață și iubitor pentru cei care îi pot acorda timpul și atenția de care are nevoie. Un câine cu simțuri ascuțite, îi place să fie activ și să învețe lucruri, se bucură de antrenament, cu condiția să fie distrat și râsplătit. Îi protejează în mod instinctiv pe cei dragi.

Sănătate

Vizsla maghiară este, în general, o rasă sănătoasă. Cele mai frecvente probleme specifice rasei sunt tulburări de înghițire și epilepsie.

Exerciții

Vizsla maghiar are nevoie de cel puțin două ore de exerciții zilnice pe zi. Așa cum v-ați aștepta, având în vedere experiența sa HPR, jocurile de recuperare (pe uscat și în apă) sunt populare printre el, deși este versatil și a avut succes în multe activități canine - de la câmp la inelul de agilitate.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. De asemenea, este important să efectuați scoruri regulate ale stării corpului pentru a vă asigura că vă mențineți câinele în formă ideală și că nu uitați să-l hrăniți cel puțin de două ori pe zi și în conformitate cu indicațiile de pe prospectul alimentelor.

Îngrijire

Blana scurtă și netedă este densă și destul de grasă necesitând foarte puțină întreținere - doar o periere săptămânală.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.